Erik's Drone Avonturen

Sinds een jaar bouw en race ik met quadcopters.

Alereerst natuurlijk wat info over het materiaal waar ik mee vlieg.

Materiaal

Hieronder een parallax slideshow met de belangrijkste componenten, te weten: een drone, een radio (afstandsbediening), en een bril waarmee je de video van je drone live kan zien.

Off-the-shelf ‘race’ drones zijn vaak erg knullig en breekbaar. Je moet dus zelf je drones bouwen, en daar komt heel wat soldeerwerk bij te kijken. In onderstaande gallerij kan je wat plaatjes selecteren.

En als alles er dan op zit kan er dus gevlogen worden. Voor een recente race kan je onderstaand filmpje bekijken. M’n vliegmaatje Tyrone heeft het gefilmd (dus je kijkt met hem mee). Arjan is het groene lichtje, ik ben het blauwe lichtje. Toch jammer dat ik in de laatste ronde tegen de grond ging.

RACE
Ty VS Arjan vs Erik
Ripping balls Mr Steele

En hier nog een videootje dat laat zien hoe het er als toeschouwer uit ziet (50%, links uitgelijnd)

Ty vs Arjan

Maar als je buiten gaat vliegen heb je toch meer vrijheid om rare trucjes uit te halen (40%, rechts uitgelijnd).

Erik in het park

Illegaal?

Is dit nou allemaal wel legaal? Nou, niet altijd. In Amsterdam mag je bv nergens buiten vliegen omdat heel Amsterdam onder de CTR van Schiphol valt. Daarom zoeken we, zeker in de winter, vaak parkeergarages op. Zie bv onderstaande kaart.

En hier kan je de CTR van schiphol bekijken en downloaden: