Kinderen van Al-Andalus op het Waterlooplein

Acht grote portretten van Andalusisch-Marokkaanse moslims en joden zijn vanaf vandaag te zien op het plein voor de Stopera. De foto’s zijn een voorproefje op de expositie van Hicham Ghalbane en Rick Leeuwestein, die al klaar hangt in het Joods Historisch Museum voor het hopelijk snel weer welkome publiek.

In de middeleeuwen leefden in het rijk Al-Andalus, waar nu Spanje en Portugal zijn, moslims, joden en christenen achthonderd jaar naast en met elkaar. Toen de moslims en joden verdreven werden, vluchtte een groot deel naar Marokko.

Hicham en Rick gingen de afgelopen twee jaar op zoek naar de afstammelingen Al-Andalusische moslims en joden. De verhalen, foto’s, en video’s die zij verzamelden komen samen in de expositie Children of Al-Andalus.

‘Children of Al-Andalus: Portretten van Andalusisch-Marokkaanse moslims en joden’ is te zien van 21 januari tot en met 18 april 2022 in het Joods Historisch Museum en op het Waterlooplein (Amstelzijde).