Nationale Holocaust Herdenking krijgt een ander karakter

AMSTERDAM – Op 27 januari is het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door de geallieerden. In een serie van vijf verhalen onderzoekt NAP Nieuws hoe Amsterdam omgaat met de herinnering aan de Holocaust. Vandaag de eerste aflevering: de Nationale Auschwitzherdenking staat op een kruispunt.

‘Auschwitz symboliseert het absolute kwaad en verbindt ons’

AMSTERDAM – Op 27 januari is het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door de geallieerden. In een serie van vijf verhalen onderzoekt NAP Nieuws hoe Amsterdam omgaat met de herinnering aan de Holocaust. Vandaag de tweede aflevering: een interview met Johannes Houwink ten Cate (64), professor bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).    

Hoe Anne Frank de Holocaust een gezicht gaf

AMSTERDAM – Deze maand is het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door de geallieerden. In een serie van vijf verhalen onderzoekt NAP Nieuws hoe Amsterdam omgaat met de herinnering aan de Holocaust. Vandaag de derde aflevering: de blijvende herinnering aan Anne Frank.

‘De Jodenvervolging gebeurde op klaarlichte dag, ook op zonnige zomerdagen’

AMSTERDAM – Deze maand is het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door de geallieerden. In een serie van vijf verhalen onderzoekt NAP Nieuws hoe Amsterdam omgaat met de herinnering aan de Holocaust. Vandaag de derde aflevering: de totstandkoming van het Nationaal Holocaust Museum. Een interview met directeur Emile Schrijver.