Zonderlinge Zaakjes de Podcast: kleuren uit Nepal

AMSTERDAM – In de podcast ‘Zonderlinge Zaakjes’ gaat de economieredactie langs bij bijzondere winkels in Amsterdam. De ‘zaakjes’ waarvan je je afvraagt: ‘Hoe kunnen die eigenlijk bestaan?’. NAP Nieuws zocht het voor je uit.

Martijn Reuser, het ondergesneeuwde talent van het gouden Ajax

AMSTERDAM – In de rubriek Verloren Amsterdam zoomen we dagelijks in op stukjes Amsterdam die dreigen te verdwijnen of inmiddels tot de historie behoren. Of zoals in het geval van deze editie; mensen die uit het oog, maar niet uit het hart van Amsterdammers zijn verdwenen. Vandaag: Martijn Reuser, oud-voetballer van Ajax.

Laatste Amsterdamse bladmuziekwinkel dreigt te verdwijnen

AMSTERDAM – In de podcast ‘Zonderlinge Zaakjes’ gaat de economieredactie langs bij  bijzondere winkels in Amsterdam. De ‘zaakjes’ waarvan je je afvraagt: ‘Hoe kunnen die eigenlijk bestaan?’. NAP Nieuws zocht het voor je uit.

In afwachting van het coronavirus: ‘We grijpen vaak terug op eeuwenoude middelen’

AMSTERDAM – De snelle verspreiding van het coronavirus zorgt voor wereldwijde onrust. Ook Amsterdam neemt maatregelen om de ziekte op afstand te houden. Hoe hebben besmettelijke epidemieën Amsterdam vroeger geteisterd? En hoe wapende de stad zich tegen deze ziektes?  Lepra, pest, cholera, tuberculose, de pokken en aids: allemaal ziekten waarmee Amsterdam de afgelopen vijf eeuwen […]

Stoperadio: het Amsterdamse bontverbod

AMSTERDAM – In ‘Stoperadio’ bekijkt de politieke redactie van NAP Nieuws elke week een opvallend, interessant of belangrijk agendapunt van de Amsterdamse gemeenteraad. In deze editie duiken we dieper in het aanstaande verbod op bont en levende dieren op markten.

Stoperadio: Meer geld voor dak- en thuislozen?

AMSTERDAM – In ‘Stoperadio’ bekijkt de politieke redactie van NAP Nieuws elke week een opvallend, interessant of belangrijk agendapunt van de gemeenteraad. In deze editie duiken we dieper in de uitkering voor dak- en thuislozen.

Zonderlinge Zaakjes de Podcast: Eduards prenten

In de podcast ‘Zonderlinge Zaakjes’ gaat de economieredactie van NAP Nieuws langs bij de meest bijzondere winkels van Amsterdam. De ‘zaakjes’ waarvan je je afvraagt: ‘hoe kan dat eigenlijk (nog) bestaan?’ en ‘wat voor een mensen komen daar?’ Wij zoeken het voor je uit.

Podcast ‘De Onbekende Strijd’

AMSTERDAM – In de rubriek Allemaal Amsterdam zoomen we dagelijks in op bijzondere mensen en plekken in de stad. Deze week het verhaal van een Amsterdamse Spanjestrijder die meer dan 80 jaar geleden naar Spanje vertrok om te vechten tegen het fascisme. Luister hier naar de podcast ‘De Onbekende Strijd’.