Kenzo Simons keek vroeger naar dvd’s van zijn zwemhelden: ‘Nu sta ik zelf op het WK’

Kenzo Simons heeft op 16 februari zijn eerste wedstrijd op het WK zwemmen langebaan. De 22-jarige sprinter verhuisde op 16-jarige leeftijd van Paramaribo naar Amsterdam. Met succes. Hij pakte al meerdere medailles op EK’s en WK’s. Zijn specialiteit? De 50 meter vrij. Michiel Jas en Pim Huberts van NAP Nieuws namen een kijkje bij de laatste training van Team NL in het Sloterparkbad.

Vandaag is de Johan Cruyff ArenA van de vrouwen

De Johan Cruyff ArenA is vanavond gevuld met 15 duizend mensen voor de wedstrijd van de Ajax-vrouwen tegen AS Roma. Die bepaalt waarschijnlijk of de club naar de kwartfinales van de Champions League gaat. Vandaag is het stadion van de vrouwen. En dat zie je terug in het publiek.

Een halfjaar uitgeblust door de Spelen, maar het vlammetje ging toch weer branden

De Nederlandse roeiselectie voor de Olympische Spelen vertrekt vandaag naar een trainingskamp in het Portugese Lago Azul. Net als in 2021 moeten alleen Guillaume Krommenhoek (31) en Niki van Sprang (30) zich met de twee-zonder (geen stuurman of -vrouw) nog kwalificeren. Een intens traject waar ze beiden lang over twijfelden. Met fascinatie en enige urgentie […]