Met crowdfunding naar de Olympische Spelen

Esmee Visser (21) maakte in november haar debuut in het wereldbekercircuit, volgende maand doet ze dat ook bij de Olympische Winterspelen. ‘Ik wist dat het in mij zat om hard te schaatsen, maar ik had niet verwacht dat het nu al genoeg zou zijn voor een plaats op de Olympische Spelen.’

Sport

Data in het voetbal: nuttig of overschat?

Nederlandse Eredivisie clubs doen al veel met video analyse, maar het gebruik van data staat nog in de kinderschoenen. Vanuit het Science Park in Amsterdam levert Ruben Saavedra van Metrica Sports data aan onder andere FC Barcelona en Villareal. De start up wilt ‘een revolutie beginnen in het conservatieve voetbal’. Wat is de toegevoegde waarde […]

Sport

Sebastiaan Verschuren zoekt naar nieuwe passie

Sebastiaan Verschuren werd bijna twee maanden geleden verkozen tot beste sportman van Amsterdam. Diezelfde avond kondigde hij aan te stoppen met zwemmen. “Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.” Toch is zijn liefde voor zwemmen niet helemaal verdwenen. 

Sport

KIJK: Zaalvoetballer Ike Neil terug op het Balboaplein

Ruud Gullit en Frank Rijkaard maakten er hun dribbels: het Balboaplein in Amsterdam-West. Ike Neil (27), zaalvoetballer in Oranje, snelde elke dag uit school naar het pleintje. Acties maken. “Wat Robinho liet zien op het veld van Real Madrid, probeerde ik de volgende dag op het asfalt.”

Sport

Eerbetoon aan de gedupeerde sporter

“Het is verdrietig wanneer een sporter net naast het goud grijpt. Zeker wanneer blijkt dat de tegenstander doping heeft gebruikt.” Dat zei minister Edith Schippers (VVD) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar bracht zij een eerbetoon aan alle niet gehuldigde medaillewinnaars. Ze bevestigden een goudkleurig plakkaat op de marathontoren bij het stadion. Dat deed de minister samen met Chiel Warners, voorzitter van de NOC*NSF Atletencommissie.

Sport

KIJK! Afrodite Zegers: Melodie in je hoofd en wind in de zeilen

De piano of toch de zeilboot? Afgestudeerd van het conservatorium in Athene, moest Afrodite Zegers (25) de keuze maken. De nummer één op de wereldranglijst in de 470-zeilklasse koos voor de boot. Niet veel later verhuisde ze naar Nederland. Hier combineert ze het zeilen met een studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam.

Sport