Tuinwijck (voorlopig) gered: ‘We zijn heel erg opgelucht’

AMSTERDAM- De grootschalige ontwikkelingsplannen in de buurt van het Muiderpoortstation zijn van de baan. De gemeente heeft andere prioriteiten. De buurtbewoners zijn opgelucht, zij stonden niet bepaald te springen. ‘Die plannen hebben nooit ergens op geslagen.’ Tuinwijck is een atypische wijk in Amsterdam, zeker binnen de ring. De laagbouw met tuintjes en ander groen wordt […]

Opstapeling weggegooide kerstbomen door vertraging gemeente

AMSTERDAM – Het ophalen van weggegooide kerstbomen is vertraagd, waardoor ze opstapelen in het centrum en de buitenwijken van de stad. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Dagelijks rijdt de grofvuildienst van de gemeente door de stad om weggegooide kerstbomen op te halen, maar doordat Amsterdammers hun bomen dit jaar op hetzelfde moment wegdoen […]

Grote brand bij hotel Prins Hendrikkade

AMSTERDAM – Bij werkzaamheden voor het art’otel op de Prins Hendrikkade is vanochtend een grote brand ontstaan door een gaslek. Inmiddels is de brand geblust.

Recherchewerk dat gedaan wordt door de computer

AMSTERDAM – Binnen een paar seconden bepalen of de verdachte geweest is op de locatie van de moord. De computer, en onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, moeten de Politie hierbij helpen.

‘Voor hetzelfde geld is het weggegooid geld’

AMSTERDAM – Bewoners van stadsdeel West konden sinds oktober stemmen op zelfbedachte plannen om de buurt te vergroenen, of deze diverser en inclusiever te maken. Woensdag werden de laatste stemmen uitgebracht, onder andere in buurthuis De Klinker in West. Wat is het idee achter West Begroot en wat vinden bewoners ervan?