Rembrandtplein: gastvrij en veilig?

Veel bewoners van het Rembrandtplein maken zich zorgen om hun veiligheid. Dat is niet zonder reden: alleen al vorige maand werden op het plein mensen opgepakt met vuurwapens en is er een politieagent in zijn nek gestoken. Sinds juli 2015 probeert de gemeente het plein met een reeks proefmaatregelen veiliger te maken. Deze pilot ‘Gastvrij […]

Stad

"Hij hoort bij de familie"

Bij VoorUit doen studenten minimaal tien uur in de week maatschappelijk werk in een wijk in West, Nieuw-West of Noord. Eén van de werkzaamheden is het regelmatig afspreken met een vast gezin in de wijk. Hier een portret van een student en zijn contactgezin.

Stad

Vrijwilligers helpen bij taal en integratie

Nederlands leren en integreren is in het huidige inburgeringsbeleid voor veel mensen te moeilijk. Dat bleek eind januari uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. Verschillende vrijwilligersorganisaties helpen anderstaligen bij het inburgeren en vooral bij verdere ontwikkeling na het verplichte proces. Naar de effectiviteit van dit soort vrijwilligerswerk in Amsterdam bestaat weinig tot geen onderzoek. Waar worden de meeste successen mee behaald en waar lopen vrijwilligers tegenaan bij het geven van taalondersteuning en integratiehulp?

Stad