Amsterdamse bakker verovert Afrika

De Amsterdamse bakker Bbrood probeert al tien jaar de Afrikaanse voedselmarkt te veranderen. Naast de zes huidige winkels in Kenia, komen er dit jaar nog twee nieuwe bij. Met de vijftien bakkerijen die er dan zijn, wil oprichtster Renee Pater een gezonde boodschap meegeven aan de lokale bevolking. Maar lukt dat ook?

Ode aan lijn 9

De lijn van het oude Ajax. Centraal Station, Diemen Sniep, dwars door de Watergraafsmeer. Of, één keer, dwars door de ruit van een winkel bij de Blauwe Brug. Lijn 9 sjeest al 115 jaar door Amsterdam. Tot nu. Want zodra de Noord Zuidlijn gaat rijden, wordt ‘ie vervangen. 

Melkveehouderij en weidevogels gaan hand in hand in het Amstelland

De weidevogelpopulatie in Nederland neemt al sinds 1960 gestaag af. Een van de redenen die hiervoor genoemd wordt, is de intensivering van de zuivelindustrie. Een groep boeren in het Amstelland is een initiatief gestart om de weidevogelpopulatie in het Amstelland te beschermen.

Slapen op de dansvloer: out gaan van GHB

GHB-gebruik neemt toe in het Amsterdamse uitgaansleven. Het risico op bewusteloos raken (out gaan) is bij deze drug heel groot. Onder de gebruikers wordt hier nonchalant mee omgegaan, maar clubs en deskundigen maken zich zorgen.

Bij van Plestik maken ze iets moois van jouw afval

Amsterdam streeft ernaar een koploper te zijn op het gebied van een circulaire economie. In de stad zijn verschillende initiatieven te vinden waar hergebruik van grondstoffen centraal staat en die zo bijdragen aan een toekomst zonder afval. NAP Nieuws ging op bezoek bij van Plestik, hier 3D-printen ze verschillende objecten van 100% gerecycled plastic.

Na maanden zonder abortuskliniek, krijgt Amsterdam er nu twee

Komende maand openen er twee nieuwe abortusklinieken in Amsterdam. Het gaat hierbij om Stichting Abortuskliniek Amsterdam (SAA) en Vrouwenkliniek Zuidoost. SAA vestigt zich in het pand van de inmiddels failliete kliniek Casa en Vrouwenkliniek Zuidoost krijgt zeer binnenkort een vergunning om zwangerschappen tot negen weken af te breken. Dat bevestigt de kliniek aan NAP Nieuws. […]

Vrouwen brainstormen over criminele jongeren

Vrijdagavond verzamelden vrouwen vanuit het hele land zich bij stichting Nisa for Nisa, vrouwen voor vrouwen in het Arabisch. Aanleiding was de moord op Mohamed Bouchikhi, een broer van een van de medewerkers bij Nisa for Nisa. De vrouwen kwamen bijeen om te brainstormen over de vraag: ‘Wat kunnen vrouwen doen om het tij te […]

‘Heb je zelf zitten hannessen?’

Verstopte leidingen, kapotte CV-ketels en lekke dakgoten. In Amsterdam valt er altijd wel wat te repareren. NAP Nieuws ging een dag op pad met spoedloodgieter Cas Altman.

Handgranaat gevonden in Jan Evertsenstraat

Voor de vierde keer op rij is er een handgranaat neergelegd bij een Amsterdamse onderneming. Dit keer bij de waterpijpshop aan de Jan Evertsenstraat. Ondanks verschillende buurt- en sporenonderzoeken die dit jaar hebben plaatsgevonden, zijn de daders onvindbaar.