‘Stalken is verwoestend voor het levensgeluk’

AMSTERDAM – Dagelijks Whatsapp-berichten sturen naar zijn ex, voor haar huis in de auto stilzitten.  Dinsdagochtend stond Shyam-Koemar S. voor stalken terecht in de rechtbank in Amsterdam. Het lastig vallen nam heftige vormen aan: ‘Jij gaat het einde van het jaar niet halen.’

Geen verklaring Darnell T. ‘parkeergaragemoord’

Darnell T., die wordt verdacht van moord in vereniging op Orpheo Gefferie, blijft in voorlopige hechtenis. Dat oordeelde de rechtbank Amsterdam vrijdagochtend bij een pro-formazitting. De advocaat van de verdachte verzocht de rechtbank tot opheffing van de voorlopige hechtenis, maar de rechter wees dat verzoek af. 

Tolken en vertalers nog niet klaar met actievoeren

AMSTERDAM – Vorige maand demonstreerden tolken en vertalers voor de rechtbank Amsterdam en kondigden zij een staking aan. Hoe gaat het nu met deze beroepsgroep en wat staat er nog op de actieagenda? NAP Nieuws ging langs bij tolk Gamal Ahmed om het te vragen. 

Illegale abortus: Van E. blijft in hechtenis

AMSTERDAM – Dennis van E. blijft in voorlopige hechtenis in afwachting van zijn proces. Dat oordeelde de Rechtbank Amsterdam vrijdagochtend. Van E. wordt verdacht van illegale abortus en doodslag op een 32-jarige Braziliaanse vrouw.

‘Tolken zwijgen in alle talen’

AMSTERDAM – Voor de Rechtbank Amsterdam demonstreerden maandag tolken en vertalers. Ze eisen onder andere een hoger loon en zijn tegen de komst van een commerciële bemiddelaar.