Zorgbus helpt ongedocumenteerden

Iedereen heeft het recht om naar de dokter te gaan. Toch weten veel mensen dit niet. Amsterdam telt meer dan tienduizend ongedocumenteerden. Vaak weten zij niet waar ze terecht kunnen met hun medische klachten.

Jonge GGD-medewerkers: ‘Het is echt een zegen om op kantoor te mogen werken’

‘Toen ik begon in september was ik de 140ste bron- en contactonderzoeker, inmiddels bestaat het team uit bijna vierhonderd mensen.’ Van bron- en contactonderzoek tot het informatienummer, honderden jonge Amsterdammers bemannen de telefoons bij de GGD. Wie zijn deze jongeren en hoe zijn zij bij de GGD terecht gekomen?

Puberteitsremmers bij transpersonen: waarom komen ze niet op tijd?

De wachtlijsten voor transgenderzorg waren nog nooit zo lang. Tijdens het wachten op zorg begint bij velen de ongewenste puberteit, met vaak psychische klachten tot gevolg. Het eerder verstrekken van puberteitsremmers zou een uitkomst zijn, ziet ook de politiek. Maar, kan dat wel?

Lange wachtlijst voor zorginstellingen ondanks 3500 lege bedden

De hoeveelheid mensen op de wachtlijst voor een plek in het verpleeghuis of een gehandicapteninstelling is de afgelopen maanden toegenomen. Toch zijn meer dan 3500 lege bedden. Zorgbehoevenden lijken hun opnames uit te stellen, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit.