Hoe zit het nu met de uitbreiding van de Noord-Zuidlijn?

Het doortrekken van de Noord-Zuidlijn tot Schiphol en Hoofddorp is onzeker. Door de bezuinigingen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komt het project momenteel geld tekort. Betrokken partijen doen er nu alles aan om de plannen toch te realiseren.

De energietransitie versnellen met €5000,-

Amsterdammers kunnen tot wel €5000,- ontvangen om bij te dragen aan een versnelde overstap naar schone energie. Vandaag is de laatste dag waarop je je kunt aanmelden voor het Energie Koplopersfonds van 02025. Dit laagdrempelige fonds is voor iedereen met een goed idee om in eigen buurt op een slimme manier energie op te slaan, op te wekken, te besparen of gebruiken.

DWARS Amsterdam maakt nieuwe naam bekend

DWARS Amsterdam onthulde zaterdag hun nieuwe naam: DWARS Noord-Holland – Flevoland. Voorzitter Tom Molenaar legt uit dat de oude naam niet meer paste bij de afdeling. De nieuwe naam moet nu duidelijk maken dat DWARS ook in Noord-Holland en Flevoland actief is. De onthulling, met wat discussie over interpunctie, markeert een frisse start.

Tijdelijk azc werd stilletjes onderdeel van Nieuw-West: ‘Soms denk ik: wonen er wel mensen?’

Wie rond het asielzoekerscentrum aan de Willinklaan in Nieuw-West loopt, kan het zomaar ontgaan dat er überhaupt een azc staat. De grijs-blauwe containerblokken hebben ook wel wat weg van een schoolgebouw of bouwplaatscontainers. Het enige azc van Amsterdam, formeel een overbruggingslocatie, werd eigenlijk voor maar anderhalf jaar neergezet. Toch staat het er inmiddels al 6 jaar, sinds februari 2018. En het zal er nog zeker twee jaar staan, tot het nieuwe azc in Houthaven klaar is. ‘Het is niet een plek waar je lang wil zitten.’