Amsterdamse CDA en VVD willen navolging landelijk drugsbeleid

AMSTERDAM – De Amsterdamse fracties van CDA en VVD hebben donderdagmiddag een motie ingediend om het bezit van minder dan vijf XTC-pillen strafbaar te stellen. Ook is er door hen een motie ingediend waarin zij vragen om een concreter Amsterdams drugsbeleid. De moties werden ingediend tijdens een discussie over het Amsterdamse drugsbeleid in de raadsvergadering.

Nog veel onduidelijkheid over aardgasvrij Amsterdam

AMSTERDAM – Als het aan de gemeente ligt is de stad tegen 2040 volledig van het aardgas af. De Stadionbuurt in Amsterdam-Zuid is een van de eerste buurten die de transitie zal ondergaan. Gisteravond organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst over haar plannen in Het Amsterdams Proeflokaal op het Stadionplein.

Dit staat het nieuwe raadslid Van Pijpen te wachten

AMSTERDAM – Vandaag is gemeenteraadslid Deniz Karaman (GroenLinks) afgetreden en komt Jenneke van Pijpen in zijn plaats. Wat staat haar te wachten als raadslid? Twee hoogleraren en het langstzittende raadslid, Johnas van Lammeren (PvdD), geven advies.

Hoogleraar: ‘AEB is voor gemeente van vitaal belang’

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam maakte vanochtend bekend het AEB (Afval Energie Bedrijf) alsnog te willen verkopen. Is privatisering van een publiek bedrijf een goed idee? Twee hoogleraren over het besluit van de gemeente.

Amsterdam gaat aandelen AEB verkopen

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam wil AEB (Afval Energie Bedrijf) verkopen. Dat maakte wethouders Victor Everhardt (Deelnemingen, D66) en Marieke van Doorninck (Duurzaamheid, GroenLinks) vandaag bekend. De gemeente wil al een tijd af van het noodlijdende afvalbedrijf. In juli 2019 legde de gemeente de verbrandingslijnen van AEB stil, omdat het bedrijf op het randje van […]

Nieuw GroenLinks-raadslid: ‘Het mag er best hard aan toegaan’

AMSTERDAM – Jenneke van Pijpen hoefde niet lang na te denken toen ze werd gebeld met de vraag of ze Deniz Karaman wilde vervangen in de gemeenteraad: ‘Het kriebelde altijd wel ergens, om echt de politiek in te gaan.’ Een gesprek met het nieuwe GroenLinks-raadslid in café-restaurant Amsterdam.

Gemeente Amsterdam sluit cruciaal computersysteem af uit angst voor lek

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam heeft per direct het computersysteem Citrix afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. Door een lek zouden hackers het systeem kunnen binnendringen. Omdat Citrix is afgesloten, kunnen medewerkers niet meer vanuit huis werken. Donderdagavond sloeg het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) groot alarm. De overheidsorganisatie schat de ‘extreme kwetsbaarheid’ van Citrix in op 9,8 […]

Amsterdamse arts daagt Klaver uit voor lijsttrekkerschap GroenLinks

AMSTERDAM – De Amsterdamse arts Jantine Röttgering heeft zich kandidaat gesteld voor de lijsttrekkersverkiezingen van GroenLinks. Ze heeft de 150 steunverklaringen gekregen die ze nodig had om mee te doen aan de verkiezing. In februari kunnen GroenLinks-leden stemmen.

Gemeente komt met nieuwe aanpak tegen overlast bedrijfsafval

AMSTERDAM – Dit voorjaar komt de gemeente Amsterdam met een nieuwe aanpak om de overlast van bedrijfsafval tegen te gaan. Dat maakte de gemeente bekend na vragen van de SP in de gemeenteraad. Met name bedrijven in het centrum dumpen afval op straat, wat tot overlast leidt.