Steeds meer Amsterdammers adopteren afvalcontainer

Elke dag een rondje lopen om te controleren of er geen vuilnis naast de afvalcontainer ligt en achtergelaten rommel zelf opruimen. Er zijn mensen die dat vrijwillig doen. Bijna 3.000 Amsterdammers hebben in hun buurt een afvalcontainer geadopteerd. Zij zorgen er samen met de gemeente voor dat straten schoon en netjes blijven. NAP Nieuws ging […]

Hoe zit het nu met de uitbreiding van de Noord-Zuidlijn?

Het doortrekken van de Noord-Zuidlijn tot Schiphol en Hoofddorp is onzeker. Door de bezuinigingen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komt het project momenteel geld tekort. Betrokken partijen doen er nu alles aan om de plannen toch te realiseren.

De energietransitie versnellen met €5000,-

Amsterdammers kunnen tot wel €5000,- ontvangen om bij te dragen aan een versnelde overstap naar schone energie. Vandaag is de laatste dag waarop je je kunt aanmelden voor het Energie Koplopersfonds van 02025. Dit laagdrempelige fonds is voor iedereen met een goed idee om in eigen buurt op een slimme manier energie op te slaan, op te wekken, te besparen of gebruiken.

DWARS Amsterdam maakt nieuwe naam bekend

DWARS Amsterdam onthulde zaterdag hun nieuwe naam: DWARS Noord-Holland – Flevoland. Voorzitter Tom Molenaar legt uit dat de oude naam niet meer paste bij de afdeling. De nieuwe naam moet nu duidelijk maken dat DWARS ook in Noord-Holland en Flevoland actief is. De onthulling, met wat discussie over interpunctie, markeert een frisse start.