Amerikaanse republikeinen in Nederland houden zich gedeisd

DEN HAAG – Amerika is tegenwoordig hét land van politieke polarisatie. In Nederland wonen er ruim 40.000 Amerikanen. Zijn die net zo verdeeld als de Amerikanen in hun thuisland? In dit eerste deel van ons tweeluik over Amerikanen in Nederland: de Republikeinse gemeenschap.

Almere huiverig voor Amsterdamse ‘invasie’ bij nieuwbouwplannen

ALMERE — De landelijke fracties van CDA en D66 pleiten voor de bouw van 25.000 woningen in Almere pampus. Dit project moet de druk op de woningdruk in de Randstad verlichten. Ook moet er een brug of tunnel komen tussen Amsterdam en Almere om de infrastructuur tussen de twee steden te verbeteren.

Kritiek op nieuwe Wet regulering sekswerk

AMSTERDAM – 15 februari is de dag van de betaalde liefde. Deze dag is bedoeld om de rechten van sekswerkers te vieren. NAP Nieuws onderzoekt in twee artikelen hoe het er met deze rechten voorstaat. Vandaag: de weerstand tegen de nieuwe Wet regulering sekswerk.

Deel Airbnb-boetes niet terugbetaald, gedupeerden overwegen actie

De gemeente Amsterdam incasseert 400.000 euro aan boetes die zijn geïnd onder onwettige regelgeving. Hoewel de Raad van State het Amsterdamse verhuursysteem twee weken geleden illegaal verklaarde, krijgen gedupeerden hun geld niet terug. Nu overwegen de verhuurders actie.

Stoperadio: het Amsterdamse bontverbod

AMSTERDAM – In ‘Stoperadio’ bekijkt de politieke redactie van NAP Nieuws elke week een opvallend, interessant of belangrijk agendapunt van de Amsterdamse gemeenteraad. In deze editie duiken we dieper in het aanstaande verbod op bont en levende dieren op markten.

Amsterdam en Weesp fuseren. Dat kan lang duren, weten ze op Rozenburg

AMSTERDAM – De gemeente Weesp stemde afgelopen week in met een fusie met Amsterdam. Bewoners kunnen de komende acht weken bezwaar maken. Het dorp Rozenburg ging tien jaar geleden samen met de stad Rotterdam, vergelijkbaar met de fusie van Weesp. Nog steeds merken ze daar de gevolgen van. ‘De druiven zijn voor Rozenburg de afgelopen tien jaar ontzettend zuur geweest.’

De politiek divers maken is zo makkelijk nog niet

AMSTERDAM  – Maandagavond kwam in Nieuw-West het Els Borst Netwerk bij elkaar. De centrale vraag: hoe krijgen we de politiek, en vooral D66, diverser? De goede wil, die was er. De twijfel over de oplossing ook.