‘Als pasgeboren vogel uit je nest getrapt, terwijl je niet zeker weet of je kunt vliegen’

De subsidie van de gemeente voor centrum de Brouwerij, een behandelinstelling en ontmoetingsplek voor mensen met psychosegevoeligheid, is bijna gehalveerd ten gevolge van een nieuwe aanbesteding. De bezuiniging gaat gepaard met onduidelijkheid en onzekerheid, en dat terwijl er veel op het spel staat: ‘Het besef lijkt te ontbreken dat het om plekken gaat waardoor je […]

Dit willen de Noord-Hollandse partijen met Schiphol

Schiphol is een van de heetste hangijzers tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van Noord-Holland. De luchthaven staat steeds vaker onder druk door problemen op de werkvloer en zorgen over het klimaat. Hoe kijken de Noord-Hollandse partijen in de Staten naar de toekomst van Schiphol?

Erotisch centrum komt bij NDSM of RAI

Het erotische centrum dat de Wallen deels moet vervangen komt aan de NDSM-werf of bij de RAI. Dat maakt burgemeester Femke Halsema donderdagmiddag bekend, met enige vertraging: de aankondiging werd een half jaar geleden al verwacht.

Podcast | De verdwijnende kerk

De MCTC in Zuidoost dreigt dakloos te worden door de nieuwe bestemmingsplannen voor de H-Buurt. NAP Nieuws ging langs bij de internationale kerk.

Verkozen bestuurders hebben ‘totaal geen grip’ op Waternet

‘Wij hebben totaal geen grip op wat er gebeurt,’ klinkt vlak voor de verkiezingen bij waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Een opgestapte Waternetdirecteur, boze waterschapsbestuurders, honderden miljoenen euro’s schuld en een jarenlange achterstand met belasting innen. Wat is er aan de hand bij de waterbeheerders van Amsterdam? 

De weg naar de stembus in de Dapperbuurt

“Hallo mevrouw, weet u dat er binnenkort verkiezingen zijn?” Nassreddin Taibi (20) staat voorovergebogen op de stoep, zijn oor gedrukt tegen de intercom van een portiekwoning in de Indische buurt.

Amsterdam doneert €1 per inwoner voor slachtoffers aardbeving

Amsterdam doneert, net als Rotterdam, namens elke inwoner één euro aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Samen dragen de steden ruim anderhalf miljoen euro bij, de hoofdstad maakt ruim negenhonderdduizend euro over. Door de aardbeving die afgelopen nacht plaatsvond in Turkije en Syrië zijn ten […]