Tweedehands gamewinkel floreert tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis kopen Amsterdammers niet alleen meer spelcomputers en games, maar leveren ze die ook vaker in bij tweedehandswinkels. MarioWii.nl, een winkel voor tweedehands spelcomputers en spellen in Diemen, heeft het nog nooit zo druk gehad als nu.

Daten in tijden van crisis: ‘Het is soms frustrerend’

Jongeren hebben minder dates en minder seks sinds corona. Dat schreef NAP Nieuws deze week. Seksuoloog Rik van Lunsen maakt zich weinig zorgen over hen die op dit moment weinig daten. Maar hoe denken de jongeren er zelf over? En hoe gaat dat daten er tijdens een lockdown eigenlijk aan toe? Drie Amsterdamse studenten vertellen.

Sneeuw ontregelt leven van Amsterdammers

Het leven van Amsterdammers is ontregeld door de ongekende sneeuwval afgelopen dagen. Piepend en krakend kwam het openbaar vervoer tot stilstand en strandden reizigers op de stations. Ook werd er veel plezier beleefd aan de sneeuwval, vooral door kinderen en door het winterweer bevangen honden.

De online wereld van drag queens

‘De ukelele is het meest lesbische instrument dat er is,’ zegt Miss Problematica. Haar ogen verschijnen groot in beeld wanneer ze haar zwartgelakte wimpers omhoog duwt. Nu de gebruikelijke locaties voor drag optredens zijn gesloten, komen drag queens online bij elkaar.

Quizzen populair: toetsen maken als hobby

Naast de gezelligheidsquizzers die onder het genot van een biertje een quizavond houden via Zoom, zijn er ook fanatieke quizzers die uren in de week trainen en zelfs meedoen met nationale en internationale quizwedstrijden. Hoe ziet de wereld van het serieuze quizzen eruit?

Een dispuut kiezen met een kopje thee

Het studentenleven in tijden van corona vergt creativiteit. Eerstejaarsleden kiezen hun dispuut online. Het bestuur doet haar best het online borrelen goed te laten verlopen. NAP Nieuws ging op bezoek bij studentenvereniging SSRA.