Mokums dialect #27: (drijf)sijs

Stadsecoloog Roy heeft talloze interessante vogelfeitjes en vertelt over de diversiteit van dierenstad Amsterdam. Nieuwsgierig geworden? Luister naar de podcast, waarin Roy ook vertelt wat een drijfsijs eigenlijk is.

Fernando Lameirinhas (79) sluit een succesvolle carrière af in het theater

Fernando Lameirinhas staat voor de laatste keer in het theater. De Portugees-Amsterdamse zanger reisde in de jaren ’60 heel Europa rond nadat hij met zijn broer een hit scoorde. Hij verhuisde naar Amsterdam en tourde jarenlang in de Nederlandse theaters met zijn Portugese fado. Nu is het tijd om afscheid te nemen. Of toch nog één keer in het Vondelparktheater?

Podcast: Verstopte kunst in de buitenlucht

Van een heg met een geheim podium tot een verdwenen elektriciteitskastje. Ga mee op ontdekkingsreis terwijl de speelse kant van kunst in de openbare ruimte wordt verkend, en leer met een nieuwe blik naar de stad te kijken. De openbare ruimte staat vol met kunst. Standbeelden op pleinen, fonteinen in parken en wat dacht je […]

Pilot: Amsterdam aan de slag met drones

Afgelopen jaar vlogen 40.000 hobbyisten met hun drone boven de stad. Maar nu waarschuwt de gemeente: Amsterdam is een ‘no fly zone’. Tegelijkertijd start de gemeente een proef om te kijken hoe ze drones voor maatschappelijke doelen kan inzetten.

25 jaar IJ-hallen: ‘Eigenlijk was het direct een succes’

De grootste vlooienmarkt van Europa viert dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag. In 1999 richtte Peter Hoogewerf de IJ-hallen op in een toen nog ’troosteloos gebied’. Inmiddels is de markt aan het IJ niet meer weg te denken uit de stad.