Vogels tellen in Slotermeer: ‘Je moet gewoon opletten en plezier hebben’

Honderden vogelaars doen dit weekend in Amsterdam mee aan de twintigste editie van de Nationale Tuinvogeltelling. Buurtgenoten Martine (23) en Heitze (75) uit Slotermeer zijn ook van de partij. Met pen, papier en verrekijker proberen de twee tuinvogeltellers zoveel mogelijk vogels te spotten. Stadsecoloog Koen Wonders is positief over de aantallen: ‘Het barst echt van […]

Blue Mondaystruggles bespreekbaar tijdens kunstfestival

Galerie Beeldend Gesproken heeft ‘de meest deprimerende dag van het jaar’ aangegrepen voor de opening van een kunstfestival over mentale gezondheid. Twee weken lang staat De Hallen in Amsterdam-West in het teken van The Bluest Monday.

Tweedehands gamewinkel floreert tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis kopen Amsterdammers niet alleen meer spelcomputers en games, maar leveren ze die ook vaker in bij tweedehandswinkels. MarioWii.nl, een winkel voor tweedehands spelcomputers en spellen in Diemen, heeft het nog nooit zo druk gehad als nu.

Daten in tijden van crisis: ‘Het is soms frustrerend’

Jongeren hebben minder dates en minder seks sinds corona. Dat schreef NAP Nieuws deze week. Seksuoloog Rik van Lunsen maakt zich weinig zorgen over hen die op dit moment weinig daten. Maar hoe denken de jongeren er zelf over? En hoe gaat dat daten er tijdens een lockdown eigenlijk aan toe? Drie Amsterdamse studenten vertellen.