KLM schrapt nog eens 800 tot 1000 banen

Amsterdam – Luchtvaartmaatschappij KLM ontslaat tussen de 800 en 1000 werknemers. Dat heeft het bedrijf donderdagmiddag bekendgemaakt. Het besluit komt bovenop een eerder aangekondigde bezuinigingsronde waarbij 5000 banen verdwenen.

Oppasbureaus profiteren van thuiswerkadvies

Amsterdam – Sinds de tweede lockdown zien oppasbureaus de vraag naar oppasdiensten flink stijgen. Nu de kinderen tot minimaal 9 februari thuis moeten blijven, schakelen steeds meer ouders thuis oppashulp in om productief te kunnen werken.

Kijken, kijken en vervolgens online kopen

Amsterdam – De inwoners van Amsterdam hebben er een nieuwe activiteit bij: windowshoppen. Een gratis uitje tijdens de lockdown. Al wordt de creativiteit van de ondernemer af en toe beloond.

TikTokkers nauwelijks transparant over advertenties

Nu jongeren vooral thuis zitten, moeten ze elkaar opzoeken via social media. TikTok is onder jonge mensen een van de populairste apps om hun uren op door te brengen. Maar daar komen ze veel moeilijk herkenbare reclame tegen.

Het einde van payrollen

In april nam het aantal werklozen in Nederland door de coronacrisis met met een half procentpunt toe, de grootste stijging sinds 2003. De tegenslag volgt een paar maanden nadat de commissie regulering van werk pleitte voor grote veranderingen op de arbeidsmarkt. Daaronder viel de afschaffing van payrollen. Maar wat is dat eigenlijk, en kan het verboden worden?

Waarom zijn er zo weinig lesbische kroegen?

AMSTERDAM – In de rubriek Allemaal Amsterdam zoomen we in op bijzondere mensen en plekken in de stad. Deze week duiken we in het koegleven. En dan specifiek de lesbische kroeg. Want hoewel er veel LHBT-uitgaansplekken zijn, zijn er maar twee kroegen in Amsterdam voor vrouwen die van vrouwen houden.