Amsterdamse horeca zet in op millennials

AMSTERDAM – De horeca blijkt flink haar best te doen om de Amsterdamse millennial naar haar zaak te brengen. Vooral het op orde houden van de social media, zoals Instagram, en het zorgen voor een unieke beleving tijdens een avondje uit, blijken van groot belang. 

Schiphol haalt ook computersysteem Citrix offline

AMSTERDAM – Luchthaven Schiphol besloot vrijdagmiddag de kwetsbare Citrix software af te sluiten, zo laten ze weten aan NAP Nieuws. Schiphol volgt daarmee het voorbeeld van het MC Leeuwarden en de gemeente Amsterdam, na een waarschuwing van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Schuldhulpverlening voor jongeren: In Den Haag werkt het al

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam kondigde op dinsdagochtend een nieuw plan voor schuldhulpverlening voor jongeren aan. De gemeente neemt de schulden over en scheldt een deel kwijt door het zelf te betalen. Andere steden hebben al vergelijkbare regelingen. Deze gaan minder ver dan de gemeente Amsterdam, maar laten voorzichtig goede resultaten zien.

Royal Bank of Canada opent kantoor op Zuidas

AMSTERDAM – De Royal Bank of Canada heeft dinsdag voor het eerst in haar geschiedenis een vestiging in Nederland geopend. De bank wil onder leiding van oud-ABN’er Willem Ariens een uitbreiden in de Benelux.

In Oeganda ligt de oplossing voor ons ICT-tekort

AMSTERDAM – De oplossing voor het grote tekort aan ICT’ers ligt in Nigeria, Oeganda en Egypte. Als het aan Ernesto Spruyt ligt tenminste. Hij richtte TUNGA op, een bedrijf dat samenwerkt met jonge Afrikaanse programmeurs.