Laatste Amsterdamse bladmuziekwinkel dreigt te verdwijnen

AMSTERDAM – In de podcast ‘Zonderlinge Zaakjes’ gaat de economieredactie langs bij  bijzondere winkels in Amsterdam. De ‘zaakjes’ waarvan je je afvraagt: ‘Hoe kunnen die eigenlijk bestaan?’. NAP Nieuws zocht het voor je uit.

Platenwinkels verdwijnen ondanks vinylrage

Het aantal platenwinkels in Amsterdam daalt, ondanks de consistent groeiende omzet uit lp-verkoop. Dat blijkt uit cijfers van de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam.

Privacygevoelige gegevens NRC-freelancers naar verkeerde personen verstuurd

AMSTERDAM – Persoonlijke gegevens van minstens zeventien NRC-freelancers zijn woensdagmiddag naar de verkeerde personen gestuurd. Het gaat om de jaaropgaven van 2019 met adresgegevens, burgerservicenummers en inkomensgegevens. Een aantal freelancers ontving naast hun eigen jaaropgaaf, ook de gegevens van andere freelancers.

Circulair Amsterdam: start-ups in het havengebied

AMSTERDAM – Aan de start van de Week van de Circulaire Economie neemt NAP Nieuws een kijkje bij één van de broedplaatsen voor jonge ondernemingen die zich bezig houden met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie: Prodock. 

Zonderlinge Zaakjes de Podcast: Eduards prenten

In de podcast ‘Zonderlinge Zaakjes’ gaat de economieredactie van NAP Nieuws langs bij de meest bijzondere winkels van Amsterdam. De ‘zaakjes’ waarvan je je afvraagt: ‘hoe kan dat eigenlijk (nog) bestaan?’ en ‘wat voor een mensen komen daar?’ Wij zoeken het voor je uit.

Aantal vluchten Schiphol gedaald, toch recordaantal passagiers

Amsterdam – Het aantal vluchten vanaf Schiphol nam voor het eerst sinds 2010 licht af, maar het aantal passagiers nam afgelopen jaar met een procent toe. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdagochtend. In 2018 waren er nog 499 duizend vliegtuigen die landden of opstegen, in 2019 waren dat er 496 duizend: een krimp van een half procent.

Syrische baklava is populair﹘en niet alleen onder Syriërs

Amsterdam — Het aantal asielzoekers en nareizigers nam in 2019 licht af, blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek deze dinsdag. Maar hoe vergaat het Syriërs die zich al in Nederland gevestigd hebben? NAP Nieuws ging langs bij Alsham Delights, een Syrische patisserie in Osdorp. De winkel is een groot succes, bij alle inwoners van de buurt.