Wat betekent de ‘zelfwoonplicht’ voor Amsterdamse huurders?

De Amsterdamse gemeenteraad behandelde donderdagochtend de opkoopbescherming, een maatregel die huizenkopers verplicht hun woning zelf te bewonen. Kopers hebben daarmee een voordeel omdat beleggers, met wie zij concurreren, worden geweerd. Maar voor huurders zou het nadelig kunnen uitpakken, denken experts.

Pensioentips: wat je nu al moet weten voor later

De afgelopen jaren is het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland fors toegenomen. Dat heeft ook gevolgen voor de toekomstige pensioenuitkering. Bijzonder hoogleraar pensioenrecht Herman Kappelle geeft pensioentips voor starters.

Amsterdamse munt moet lokale ondernemers beschermen

Digitale lokale munten kunnen de plaatselijke economie stimuleren en midden- en kleinbedrijven beschermen tegen reuzen als Amazon en Gorillas. GroenLinks, momenteel de grootste partij in de gemeenteraad, wil nu een Amsterdamse munt invoeren in de stad. 

Compensatieprotest: in drie minuten uitgelegd

Zaterdagmiddag gaan studenten de straat op in Amsterdam om te protesteren bij het compensatieprotest. Er is de afgelopen zeven jaar veel gebeurd. Waarover zijn de studenten ook al weer precies boos? NAPnieuws legt het uit.