Klanken | Het gebrom van de Canta

In klanken van Amsterdam gaan redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar geluiden die typisch zijn voor de stad. Deze keer: De Canta. ‘Het is gewoon een Amsterdamse levensstijl.’

Klanken | Op bezoek bij De Poezenboot

In Klanken van Amsterdam gaan redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar geluiden die typisch zijn voor de stad. Deze keer: het gemiauw van De Poezenboot.

Klanken | Het Amsterdamse middelbare schoolsysteem

In Klanken van Amsterdam gaan redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar geluiden die typisch zijn voor de stad. Deze keer: groep 8-leerlingen die zich in maart mogen inschrijven bij hun favoriete middelbare school. Hoe werkt het Amsterdamse middelbare schoolsysteem? 

Na maanden weer naar Ajax: leuk, maar ook een beetje eng

Na drie maanden zonder toeschouwers was er dit weekend weer beperkt publiek toegestaan in de voetbalstadions. De Johan Cruijff ArenA verwelkomde een derde van het gebruikelijke aantal supporters. De ingelote seizoenkaarthouders zijn blij dat ze hun club weer in het echt kunnen zien spelen

Compensatieprotest: in drie minuten uitgelegd

Zaterdagmiddag gaan studenten de straat op in Amsterdam om te protesteren bij het compensatieprotest. Er is de afgelopen zeven jaar veel gebeurd. Waarover zijn de studenten ook al weer precies boos? NAPnieuws legt het uit.