Ondanks schaatskoorts, geen toertocht voor club IJsburg

Met de zogeheten ijsnota die afgelopen weekend van kracht ging, is de schaatskoorts in Amsterdam losgebarsten. Wethouder Water, Egbert de Vries (PvdA), besloot meerdere sluizen te sluiten om de ijsgroei binnen de hoofdstad te bevorderen. Wie hier dit jaar niet van kan profiteren is schaatsclub IJsburg. De enige club die binnen de grenzen van Amsterdam […]

‘De Jodenvervolging gebeurde op klaarlichte dag, ook op zonnige zomerdagen’

AMSTERDAM – Deze maand is het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door de geallieerden. In een serie van vijf verhalen onderzoekt NAP Nieuws hoe Amsterdam omgaat met de herinnering aan de Holocaust. Vandaag de derde aflevering: de totstandkoming van het Nationaal Holocaust Museum. Een interview met directeur Emile Schrijver.

Amsterdammer test liever zelf of er lood in het drinkwater zit

AMSTERDAM – Sinds de ontdekking van loden leidingen in Amsterdam-Noord afgelopen oktober maken inwoners van het stadsdeel zich zorgen over de kwaliteit van hun drinkwater. Woningcorporaties laten watertests uitvoeren die zijn goedgekeurd door keuringsinstituut Kiwa, maar doordat resultaten bij een aantal huizen lager uitvielen dan de tests van een particulier testbedrijf, zijn inwoners wantrouwig. Als alternatief kiezen ze steeds vaker voor een ongecertificeerde thuistest.

Hoe Anne Frank de Holocaust een gezicht gaf

AMSTERDAM – Deze maand is het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door de geallieerden. In een serie van vijf verhalen onderzoekt NAP Nieuws hoe Amsterdam omgaat met de herinnering aan de Holocaust. Vandaag de derde aflevering: de blijvende herinnering aan Anne Frank.

Wat betekent het noodplan voor onderwijsongelijkheid in de stad?

AMSTERDAM – Afgelopen maandag overhandigden de besturen van Amsterdamse basisscholen een noodplan voor het tegengaan van het lerarentekort aan minister Slob (Onderwijs). Een greep uit de plannen: basisscholen kunnen kiezen voor grotere klassen, onbevoegde gastdocenten of een lesweek van vier dagen. Heeft het noodplan gevolgen voor de onderwijsongelijkheid?

Student Daalwijk doodgeschoten tijdens opname videoclip

AMSTERDAM- Het schietincident dat afgelopen dinsdagnacht de dood van een 26-jarige student veroorzaakte, vond plaats tijdens het opnemen van een videoclip. Een 21-jarige Amsterdammer wordt verdacht van doodslag en blijft voorlopig vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.