De economische crises stapelen zich de afgelopen jaren op: Bankencrisis, Kredietcrisis, Eurocrisis, Vastgoedcrisis. Wat zijn daarvan de gevolgen voor Amsterdam? In welke sectoren zijn de problemen het grootst? Welke groepen hebben het meeste last van de crisis en hoe gaan zij daarmee om? En wie profiteren er eigenlijk van de malaise? Zijn er naast verliezers ook winnaars van de crisis?

NAP ging op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Het resultaat is een digitaal tijdschrift vol artikelen, foto’s, kaartjes en videoreportages over de crisis in Amsterdam, van de Wallen tot de Zuidas en van Noord tot de Bijlmer. Het multimediale magazine brengt in beeld wat de gevolgen zijn voor onder meer onderwijs, huisvesting, toerisme, kinderopvang, sport en natuurlijk de bedrijvigheid. In sommige verhalen ligt de focus op een wijk (zoals de Nieuwe Houttuinen, het IJplein of Zuidoost), in andere op een bepaalde groep Amsterdammers: hoe raakt de crisis ZZP’ers en langdurige werklozen, wat kunnen we leren van de manier waarop Chinezen omgaan met economische tegenslag? Ook het verleden komt aan bod, onder meer in een terugblik op de crisis in de jaren dertig.

Het magazine is een web app geoptimaliseerd voor Apple’s Ipad. Om het tijdschrift te lezen en bekijken gaat u in de browser van uw iPad naar http://uva-imag.nl. Vervolgens tikt u bovenin beeld op de share-button, kiest voor de optie ‘Add to Home Screen’ (‘Voeg toe aan beginscherm’, zie afbeelding). Daarna kunt u een naam kiezen voor de app, bijvoorbeeld NAP. De app gedraagt zich vervolgens als de andere programma’s op uw iPad. U kunt de artikelen ook lezen als u niet met internet bent verbonden. Voor de video’s is wel een internetverbinding nodig.

Opmerkingen of vragen over het digitale magazine zijn meer dan welkom via de contactpagina.