Vijf dingen die je in Amsterdam óók kunt kopen voor 160.000 euro

Een nieuw dieptepunt op de toch al oververhitte Amsterdamse woningmarkt deze week. Op Funda verscheen een ‘penthouse’ nabij de Wibautstraat, 19 vierkante meter voor een krappe 160.000 euro. Noem het een penthouse, noem het een zolderkamer. Maar wat kan je in Amsterdam nog meer voor dat geld doen? NAP Nieuws zocht het uit.

8858 flapmutsen

Brrrr, wat is het koud dezer dagen! Loop voor lul  lekker warm over straat en koop zo’n flapmuts met “Amsterdam” erop. Bij de betere toeristenafzetzaak voor iets minder dan 18 euro te krijgen. Flaneer daarna even voor de grap langs de I Amsterdam-letters en je dag is af.

35333 Nutella-wafels

Dit is een theoretische mogelijkheid, maar we raden het af. De wafels, bij een willekeurige ‘ice bakery’ in de Leidsestraat te krijgen voor rond de 4,50 euro, zijn smakeloze suikerbommen. Schrijver dezes was na het eten van slechts een halve wafel de rest van de middag misselijk. Laat staan hoe hij zich had gevoeld na het eten van 35333 wafels. Maar het kan. Ons voorstel: deel ze uit aan toeristen.

4077 steaks in een Argentijns steakhouse

Wandel een willekeurige zijstraat bij het Leidseplein in, en eet een bio-industriële stal leeg in een steakhouse. Zoals 4077 ossenhaasjes van 500 gram a 39 euro per stuk (exclusief pepersaus).

47 nachten in het Amstel Hotel

Wie zijn krappe studentenkamer zat is, kan 47 nachten (met ontbijt!) resideren in de Royal Suite, de duurste kamer van het statige Amstel Hotel. 116 vierkante meter, een veelvoud van de zolderkamer penthouse in Oost, inclusief Illy-koffiemachine, gratis krant, uitzicht over de Amstel, een vergulde badkamer en een badjas.

5300 rondjes op een bierfiets

Waarom slechts één rondje op zo’n vermaledijde bierfiets doen, als je er ook 5300 kan doen? Voor dertig euro rijd je anderhalf uur mee op een fiets met negen anderen. Voor 160.000 euro rijd je 5300 rondjes. Zoals een wijs man ooit opmerkte: elk rondje is anders.