Overval schoenenwinkel Van Haren Bijlmerplein

Twee jongens hebben omstreeks tien uur vanochtend een overval gepleegd op schoenenwinkel Van Haren aan het Bijlmerplein. Het is de tweede overval in ruim een halfjaar tijd bij de winkel. Er is bij de overval van vanochtend een buit gemaakt, maar het is nog onbekend waar deze uit bestaat. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. De twee verdachten droegen zwarte jassen met een capuchon en zijn weggevlucht op een scooter.

Medewerkers van omliggende winkels hebben niets gemerkt van de overval. “Ik was achterin bezig”, zegt een medewerker van de Febo, die anoniem wil blijven. “Maar mijn camera’s waren wel precies goed gericht, dus die beelden heb ik aan de politie gegeven”. Ook mevrouw Engel van de Jamin ernaast heeft niets gemerkt. “Geen geluid, niets, ik hoorde het pas toen ze het kwamen vertellen.” De medewerkers van de Van Haren zelf wilden geen reactie geven.

Sommige winkeliers uit de buurt zijn zelfs nog niet op hoogte. “Alweer?” zegt Gino De La Cruz, medewerker van de JD Sports-winkel in de straat. Hij had het nieuws nog niet vernomen. “Enkele maanden geleden zijn ze er bij Van Haren ook al met een kluis vandoor gegaan”. In de JD Sports zijn ze daarom bijvoorbeeld wat alerter bij het afsluiten van de deuren. Ze hebben ook gesprekken met het hoofdkantoor over veiligheid. “Ik zei al tegen iedereen: het is hier wel de Bijlmer hè. Niet om racistisch te doen, want ik ben zelf donker.” Ook de medewerker van de Febo herinnert zich nog recente overvallen op de Albert Heijn en de Gall en Gall in de buurt.

Toch is niemand echt bang dat ze zelf overvallen zullen worden. “Ik voel me hier niet onveilig”, aldus de medewerker van de Febo. Ook De La Cruz benadruk dat hij en zijn collega’s “niet bang zijn, maar wel voorbereid.”