Reanimeren kun je leren

AMSTERDAM – In 15 minuten leren reanimeren door een game te spelen. Dat kan binnenkort op middelbare scholen, dankzij de I Save Lives app. De interactieve game heeft deze week het crowdfunding-doel van €15.000 behaald.

Wekelijks krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand, maar driekwart van de Nederlanders kan niet reanimeren. Daar willen Sam Steltman en David Hup verandering inbrengen. Zij willen dat scholieren leren reanimeren op jonge leeftijd. Maar dat kan op een leukere en snellere manier.

Nu biedt slechts 20% van de scholen in Nederland een reanimatiecursus aan. Cursussen zijn vaak te duur of te lang, vinden de ISaveLives-initiatiefnemers. Hun game is minder afhankelijk van instructeurs. De bijkomende app geeft feedback terwijl de scholieren oefenen op de bijpassende reanimatiepop.

Nu de crowdfunding gehaald is, focussen Steltman en Hup zich op het ontwikkelen van de game en het samenwerken met meer scholen. “In de toekomst willen we grote evenementen organiseren waarbij we minstens 30 poppen in een aula neerleggen. Op die manier kun je immens veel scholieren leren reanimeren op 1 dag”, aldus Hup.

Bekijk hieronder het interview met de twee initiatiefnemers.