Ajax Vrouwen verliezen van FC Twente

De Toekomst – In de derde speelronde van de Eredivisie Cup waren de voetbalsters van Ajax niet opgewassen tegen de vrouwen van FC Twente. Het duel eindigde in een 1-3 verlies voor het Amsterdamse elftal.

Het was koud en leeg op De Toekomst, maar de Ajax Vrouwen begonnen de wedstrijd met vurig spel. Toch was het FC Twente dat op voorsprong kwam in de 23e minuut. Sisca Folkertsma maakte de 0-1 na een fraaie pass van Renate Jansen. Ajax slaagde er in de rest van de eerste helft niet in op gelijke hoogte te komen met de Tukkers. De gelijkmaker kwam in de 61e minuut met een doelpunt van Victoria Pelova.

Sherida Spitse, overgekomen van het Noorse Vålerenga, maakte vanavond haar debuut voor Ajax. Dat had ze zich vast anders voorgesteld, want ze wist nauwelijks te imponeren tegen haar oude club.

In de 70e minuut kwam Twente opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Kerstin Casparij. Ajax was vervolgens naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar in de extra tijd scoorde Casparij opnieuw en zo werd de eindstand op 1-3 gezet.

Dit seizoen wordt de Eredivisie Cup voor de tweede keer georganiseerd. In deze laddercompetitie kunnen de acht Vrouwen Eredivisieclubs elkaar uitdagen met als doel zo hoog mogelijk op de ladder te eindigen.

Volgende week spelen de Ajax Vrouwen in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen SC Heerenveen.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker (60. Van Diemen), Van der Gragt, De Sanders, Stiekema (46. Lewerissa), Van de Velde, Dijkstra (78. Munsterman), Spitse (60. Tromp), Pelova, Van den Bighelaar, E. Bakker (46. Grant)