F-Side vult zich na oproep massaal met witte zakdoekjes

Aan de oproep van de F-Side om tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam met witte zakdoekjes te zwaaien is massaal gehoor gegeven. Tijdens de vijfde minuut wapperden de Ajaxsupporters met zakdoekjes om hun ontevredenheid over de situatie bij de club te uiten.

Na het gelijkspel tegen Feyenoord is de ontevredenheid bij de Ajaxsupporters tot een nog hoger niveau gestegen. De harde kern van Ajax deed daarom woensdagavond een oproep aan alle supporters: ‘Helaas heeft Ajax op dit moment last van een zware griep. Neem dus je witte zakdoek mee,’ schreef de F-Side op sociale media. ‘Morgen vijfde minuut…’

Naar het bericht van de harde kern werd donderdagavond duidelijk geluisterd en tijdens de vijfde minuut van de thuiswedstrijd vulde de F-Side met witte zakdoekjes. Waarschijnlijk is voor de vijfde minuut gekozen omdat de Amsterdamse club naar de vijfde plaats is gezakt in de Eredivisie. 

Crisisberaad 

De harde kern lijkt hiermee opnieuw aan te dringen tot actie vanuit de Ajax-directie. Al lange tijd heerst er veel ontevredenheid over coach Alfred Schreuder, maar de directie grijpt niet in. Zo meldde De Telegraaf afgelopen week dat tijdens een crisisberaad werd besloten dat Schreuder voorlopig door mag bij Ajax. Wel wil de club een extra assistent-trainer naast Schreuder, aldus de krant. 

Inmiddels heeft de Amsterdamse club zes wedstrijden op rij in de Eredivisie niet gewonnen. De laatste overwinning was op 22 oktober 2022, toen met 1-4 van RKC Waalwijk werd gewonnen.  

Update: De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1).