Netbeheerder: stroomstoring in Amsterdam nagenoeg voorbij

De stroomstoring, waar zeker 21 Amsterdamse postcodes de dupe van waren, is voorbij. Dat meldt netbeheerder Liander. Ook station Sloterdijk zat zonder stroom.

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk. Vooral de westkant van de stad had last van de storing. Het ging om buurten in het Centrum, West en Nieuw-West. Op het Leidseplein stonden trams stil en op de Stadhouderskade vielen stoplichten uit.

Een aantal van de uitgevallen trams rijdt inmiddels weer, meldt de GVB. Tram 4, 14 en 24, 25 en 26 rijden de eigen route. Het overige tramverkeer wordt weer opgestart. De Pont Zaandam was tijdelijk uit de vaart.

Brandweer Amsterdam-Amstelland schreef op X dat het druk bezig was met hulpverlening rondom de stroomstoring. Het ging hierbij bijvoorbeeld om liftopsluitingen.