Meer dan 800 kaartjes voor burgemeester Van der Laan

829 steunkaarten zijn onderweg naar het gemeentehuis van Amsterdam. Amsterdammers konden de afgelopen dagen gratis kaarten (Eberhardpost) naar de burgemeester versturen via de website Omapost. “En als het aan mij ligt, gaan we nog minstens een week door”, zegt initiatiefnemer Wilbert van de Kamp. Hij ontwikkelde de service nadat de burgemeester vorige week in een brief aan alle ‘lieve Amsterdammers’ liet weten longkanker te hebben.

Op de website wordt realtime bijgehouden hoeveel kaarten gestuurd zijn. “De eerste tweehonderd kaarten zijn vandaag aangekomen, de volgende zeshonderd zullen dinsdag arriveren op het gemeentehuis,” aldus Van de Kamp.

De Groninger krijgt uit verschillende hoeken steun: “We hebben nog geen directe reactie gehad van de burgemeester, maar de gemeente heeft wel wat positieve berichten gestuurd.” Ook heeft Sandd, het bedrijf dat de kaartjes verzendt, aangegeven een deel van de kaartjes te willen bekostigen.

Woordvoerders van de burgemeester zeggen dat de burgemeester overladen wordt met steunbetuigingen in de vorm van kaarten, brieven, bloemen, mailtjes en sms’jes. “Het blijft maar binnenkomen. De burgemeester vindt het heel fijn, het is hartverwarmend en een steun voor de familie”, aldus een woordvoerder. Na het weekend zal Van der Laan zelf reageren op de ontvangen steun.

Van de Kamp gaf maandag aan niets te willen verdienen aan de Eberhardpost. Hij zag echter wel een duidelijke stijging in het aantal gewone kaarten dat via de website verzonden wordt. “Mensen bestellen een kaart voor Van der Laan en denken, ‘Goh, laat ik er dan ook maar eentje naar mijn oma sturen.”

Lees ook: “Tekenend dat Van der Laan door wil gaan: een ongekend krachtige man”