KIJK: Spioneren in Amsterdam

Elke week belicht de economieredactie van NAP Nieuws bijzondere, interessante en opmerkelijke banen in Amsterdam. Deze week liepen we mee met Sassy Smit: een ‘runner’  (ook wel ‘spion’ genoemd) bij Wilhelmina Producties B.V

Het bedrijf organiseert speelse rondleidingen in Amsterdam. Het meest succesvolle spel is ‘De Gestolen Rembrandt’. Bij dit spel worden medewerkers van een bepaald bedrijf (dat zich heeft aangemeld) onderverdeeld in groepen die opdrachten doen om geld te verdienen om dusdanig een gestolen Rembrandt schilderij terug te kopen van de ‘Amsterdamse onderwereld’.

Deze onderwereld wordt vertolkt door acteurs en actrices op het kantoor die telefonisch contact hebben met de groepen. De acteurs staan ook in contact met de ‘runner’, die de groep op straat achtervolgd. NAP Nieuws loopt een avond mee met een ‘runner’.