Een plant maakt je werkdag productiever

Een kantoor met planten maakt werknemers gelukkiger. Niet alleen het welzijn van de werknemer gaat er op vooruit, een groen kantoor maakt werknemers productiever. 

De University of Exeter en de Rijksuniversiteit Groningen (2014) onderzochten wat de voordelen zijn van een groen kantoor versus een kantoor zonder beplanting. Het was de eerste studie die naar een werkelijke kantoorsituatie . Naast geluk en productiviteit bleken werknemers tevredener te zijn en de luchtkwaliteit verbeterd.

Volgens ondernemersplatform Sprout is 2018 het jaar waarin de plant een definitieve plek krijgt in kantoorruimtes. Daarom ging NAP Nieuws bij een leverancier van kantoorbeplanting langs om een dag mee te lopen.

Groen op kantoor maakt werknemers productiever, meer tevreden en geconcentreerd.

* De prijs van het onderhoud is per maand.