Toeristen overspoelen Poezenboot: ‘We zijn geen commerciële instelling’

AMSTERDAM – Op zoek naar een adoptiekat bij de Poezenboot? Dan kun je beter een afspraak maken vanwege de drukte, meldt de opvang op haar website. De boot aan het Singel is onbedoeld een heuse toeristenattractie geworden.

Niet alleen Het Rijksmuseum en de ADAM Toren merken dat er steeds meer mensen naar Amsterdam komen. Ook bij de Poezenboot staan Britten, Amerikanen en Chinezen met liefde twintig minuten in de kou om naar binnen te mogen.

De boot staat in veel top-10-lijstjes op toeristenwebsites. Dat katten het goed doen op sociale media speelt ook mee. Een commercieel verdienmodel ziet de Poezenboot nog niet in de buitenlandse bezoekers, vertelt Judith Gobets, die al sinds haar tienerjaren bij de kattenopvang werkt.