Persoon overleden na schietpartij Amsterdam Oud-Zuid

Een persoon is overleden na een schietpartij woensdagavond in de Cornelis Springerstraat. Schoten werden rond zeven uur in de avond gehoord, waarna de politie snel ter plaatse was. Er is geen verdachte aangehouden. Dat bevestigt de politie.

Het Parool meldt dat het zou gaan om de Amsterdamse crimineel Annass el Ajjoudi. De politie kon dit echter niet bevestigen. Ook de politie en het forensisch team ter plaatse wilden geen uitspraken doen over de identiteit van de verdachte.

Kort na het incident is er volgens de politie een uitgebrand voertuig aangetroffen aan de Buitensingel in Duivendrecht. Dat er een verband is tussen de schietpartij en de brandmelding kan de politie nog niet bevestigen. De neergeschoten persoon is gereanimeerd door de hulpdiensten, maar overleed even later ter plekke.

De getuigen
Een traumahelikopter landde na de schietpartij in de Nieuwe Pijp. Bij aankomst op de locatie was de plaats delict afgeschermd door een blauw-witte tent. Ook de straat was afgezet door de politie. Zij waren met minstens twintig agenten aanwezig in de straat. Een tiental buurtbewoners moest wachten tot ze hun huis in konden. ‘Vaak proberen we op een creatieve manier iedereen snel hun huis in te krijgen’, zegt de politiewoordvoerster.

Op de plaats delict. Foto: Mark Middel.

Via Burgernet is er informatie verspreid over een mogelijke verdachte: een tengere man, met zwarte muts en zwarte jas. Hij zou gevlucht zijn in een wit-grijze bus met een schuifdeur. De politie meldt dat ze deze informatie moeilijk kunnen verifiëren. Ze weten namelijk niet op hoeveel getuigenverslagen de informatie van Burgernet gebaseerd is.

Abdel (34), die zijn ouders in de buurt kwam bezoeken, reageert geschrokken: ‘Dit is levensgevaarlijk.’ Het verrast hem dat het in deze buurt is gebeurd. ‘Mijn ouders wonen hier al 34 jaar en het is hier altijd rustig.’ De Cornelis Springerstraat ligt in Oud-Zuid. Ter hoogte van de Diamantbuurt, aan de andere kant van de Van Woustraat. ‘In de Diamantbuurt is het een gekkenhuis, hier niet.’

Het sporenonderzoek zal nog een aantal uur in beslag nemen.