Nanninga (FvD): ‘Onbeschoft optreden’ Taimounti (DENK) bij openingsdebat

FvD lijsttrekker Annabel Nanninga vond dat Mourad Taimounti (DENK) zich ‘onbeschoft gedroeg’ tijdens hun eerste ontmoeting bij het openingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zei Nanninga tegen NAP Nieuws na afloop van het door AT5 en Het Parool georganiseerde debat gisteravond in het Calvijn College in Slotervaart.

De beide lijsttrekkers botsten met elkaar tijdens een 1-op-1 debat over de stelling ‘het gaat niet de goede kant op met de integratie in Amsterdam’. Nanninga vond dat Taimounti haar vaak niet liet uitpraten. ‘Zo kun je geen gesprek met elkaar voeren.’

Taimounti vond het debat met Nanninga niet vervelend. ‘Ik wil altijd met iedereen in gesprek, ook met Nanninga en Forum voor Democratie’, zei hij na afloop van het debat. Wel vond de lijsttrekker van DENK de ‘negatieve toon’ van Nanninga lastig. ‘Ik ben blij met deze stad. Ik wilde graag met een positief verhaal beginnen. In een debat tegen Nanninga is dat onmogelijk, daarom verliep het zo fel.’

Geen samenwerking
Tijdens het debat opperde Nanninga een eventuele samenwerking met DENK om integratieproblematiek aan te pakken. ‘Wilt u er niet iets met mij aan doen?’ vroeg ze tijdens het 1-op-1 debat aan Taimounti. ‘Een samenwerking tussen DENK en Forum voor Democratie is uitgesloten’, antwoordde die. ‘We denken precies het tegenovergestelde en willen precies het tegenovergestelde. Voor een gezamenlijke collegedeelname sluiten wij samenwerking met Forum dan ook zeker uit.’

Beide nieuwkomers maken vooralsnog kans om in de gemeenteraad te komen. Bij de laatste peilingen van gemeentelijk onderzoeksbureau OIS staat Forum voor Democratie op drie zetels en DENK op twee zetels.