#Stormpoolen of toch de Flixbus? Zo kom je de stad nog uit

De storm is inmiddels gaan liggen in Amsterdam, maar het treinverkeer komt nog niet goed op gang. De NS roept op alternatief vervoer te zoeken en zegt dat er vanavond maar een paar treinen zullen rijden. Welke opties zijn er verder?

De NS zet zelf nog geen bussen in. Volgens een woordvoerder is dat niet mogelijk omdat het treinverkeer landelijk platligt en omdat de wegen ook nog niet helemaal begaanbaar zijn. Als de treinen later op de avond nog steeds niet rijden, gaat de spoorvervoerder mogelijk alsnog bussen inzetten.

Busvervoerder Flixbus rijdt vooralsnog wel. Vanuit station Sloterdijk en Schiphol gaan bussen naar diverse Nederlandse steden. Een medewerker van het bedrijf laat weten dat reizigers een sms krijgen wanneer er iets verandert aan hun busreis. Tickets moeten van te voren online geboekt worden.

Voor mensen die een lift zoeken is er  een speciale hashtag in het leven geroepen op Twitter: #StormPoolen. Lukt het op die manier niet om een autorit te vinden, dan is carpoolplatform BlaBlaCar ook een optie.

Foto: Thomas Hassel via Flickr.