Schietpartij in Grote Wittenburgerstraat

Bij een schietpartij in Kattenburg zijn vanavond een dode en twee gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn een jongen en een meisje, verklaart een woordvoerder van de politie aan NAP Nieuws. Het meisje is in haar been geschoten.

De schietpartij vond plaats in Centrum-Oost. Een groep meisjes stond elkaar huilend te troosten. De straten rondom de schietpartij zijn door politie afgesloten. De agenten ter plaatse wilden geen commentaar geven op wat er is gebeurd. Cameraploegen werden geweerd.

Rond kwart over zeven liep een persoon met bivakmuts de lokale speeltuin in en loste meerdere schoten. Dat vertellen buurtbewoners aan NAP Nieuws. Ook waren er kinderen aanwezig op het moment dat de schietpartij plaatsvond. Onder de slachtoffers is een meisje, dat in haar been is geschoten.

Opvallend is dat een van de slachtoffers ook gewond is geraakt bij de schietpartij die vorige maand plaatsvond in de Grote Wittenburgerstraat, aldus een groep bewoners.

‘Een van de betrokkenen was een goede jongen’, zegt Mous, een man die altijd in de buurt heeft gewoond maar sinds kort is verhuisd. ‘Hij is groot geworden’, zegt hij zonder duidelijkheid te verschaffen. Mous wilde niet verklaren of hij het hier over de dader of over een van de slachtoffers had. Een groep van vijf bewoners leek duidelijk te weten dat de betrokken jongen uit de buurt kwam. Maar zij wilden verder weinig kwijt.

Omwonenden gaven aan in schok te zijn. ‘Deze buurt is altijd een prettige plek geweest om te wonen maar de laatste vier jaar is het een stuk gevaarlijker geworden’, zo stelde Mous. Een van de bewoners heeft opgeroepen tot een bijeenkomst bij de kerk in de buurt, morgen om 4 uur ’s middags.