Stille tocht voor vermoorde Mohamed Bouchikhi op 16 februari

Familie en vrienden organiseren op 16 februari in het Oostenburgerpark een stille tocht voor Mohamed Bouchikhi. De organisatoren roepen iedereen op om mee te lopen ‘die dit een afschuwelijke daad vindt.’

Mohamed kwam vorige week op 17-jarige leeftijd om het leven bij een schietpartij. Twee gemaskerde mannen openden het vuur in het buurtcentrum waar Mohamed stage liep. Wie de daders zijn, is nog niet bekend. Wel is de politie er vrijwel zeker van dat de aanslag niet op hem gericht was.

Na kritiek op zijn afwezigheid bracht waarnemend burgemeester van Aartsen gisteravond een bezoek aan het buurthuis om te praten met de buurtbewoners, waar NAP Nieuws bij was. Dinsdag bezocht hij Mohamed’s familie om zijn steun te betuigen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de buurt een jong slachtoffer te verwerken krijgt. In november kwam de 19-jarige Ayman Mouyah, een buurjongen van Mohamed, om het leven bij een schietpartij.

De stille tocht vindt dus niet plaats op 25 februari, zoals verscheidene media eerder meldden.

Foto: Simoon Hermus