Vrouwen brainstormen over criminele jongeren

Vrijdagavond verzamelden vrouwen vanuit het hele land zich bij stichting Nisa for Nisa, vrouwen voor vrouwen in het Arabisch. Aanleiding was de moord op Mohamed Bouchikhi, een broer van een van de medewerkers bij Nisa for Nisa. De vrouwen kwamen bijeen om te brainstormen over de vraag: ‘Wat kunnen vrouwen doen om het tij te keren.’

Ook de moeder van de in november overleden Ayman Mouyah, een buurjongen van Mohamed, was aanwezig. Voorafgaand aan de brainstorm deelde zij: ‘Ik heb een paar maanden geleden mijn zoon moeten begraven in Marokko, alle vriendjes en buren hebben mij toen begeleid naar Schiphol. Gister heb ik hetzelfde moeten meemaken. Weer alle vriendjes met hun handbagage, die nu een ander vriendje moeten begraven… Ik hoop dat er een oplossing komt en dit niet meer gebeurt, zodat niet meer moeders hoeven te lijden, zoals wij moeten lijden.’

Voorafgaand aan de brainstorm sprak NAP Nieuws een aantal van de bezoekers