Dit betalen de HvA, de UvA en de VU aan studentenverenigingen

Discriminatie, mishandelingen en seksistische liederen; de ontgroeningen van studentenverenigingen lopen geregeld uit de hand. Steeds vaker korten hogescholen en universiteiten studentenverenigingen op bestuursbeurzen en subsidies. Hoeveel geld lopen verenigingen daardoor mis?

Een van de zwaarste maatregelen voor grensoverschrijdend gedrag is het stopzetten van bestuursbeurzen. Een jaartje bestuur levert namelijk al snel studievertraging op. Ter compensatie kunnen studenten bij hun onderwijsinstelling een bestuursbeurs aanvragen. NAP Nieuws ontdekte grote verschillen tussen de bedragen die de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit aan studentenverenigingen verstrekken.

Om hoeveel geld het precies gaat, zie je in onderstaande explainer video.