Met 120 km per uur racen door een oud postkantoor

Dronevliegen is niet meer alleen voor hobbyisten: racen wordt steeds populairder. Twee jaar geleden vond het eerste WK droneracen plaats in Dubai. En het prijzengeld kan behoorlijk oplopen. ‘Ik zou ervan kunnen leven’, vertelt Dino Joghi trots. Hij is professioneel droneracer en traint regelmatig in The Post Office, een oud postkantoor in Purmerend.

Amsterdam is één grote no-fly zone Een no-fly zone is een gebied in het luchtruim waarin je niet mag vliegen met een drone. In en rondom Amsterdam moeten droneracers vooral rekening houden met de gecontroleerde luchtruimgebieden (Control Regions, zogenoemde CTR’s). Hier mogen drones niet vliegen, omdat zij anders het vliegverkeer van- en naar vliegvelden zouden hinderen. Meer van dit soort zones zijn te vinden rondom vliegvelden in Eindhoven en Maastricht. Bron: dronewatch.nl daarom wijken droneracers uit naar binnenlocaties in de buurt. Een groep droneracers komt wekelijks bijeen in het oude postkantoor om te trainen. In de betonnen ruimte is met gekleurde hoepels, vlaggen en andere obstakels een parcours gebouwd. Rodney Wijnaar is eigenaar van dronetrack The Post Office: ‘In de winter kunnen droneracers bijna nergens terecht’.

Sleep over de 360 graden foto om rond the kijken in The Post Office. Klik op de iconen en vlieg mee over het parcours, leer hoe je een drone bouwt en hoe je een professionele racer wordt.