Petitie tege​n R. Kelly verwijderd

AMSTERDAM – De petitie tegen het concert van R. Kelly is vanmiddag verwijderd van petitie24.com. De exacte reden van het offline halen van de petitie is onduidelijk, maar de auteur geeft aan anoniem te willen blijven. Het concert staat op 20 april gepland in The Box in Nieuw West en maakt onderdeel uit van zijn King of R&B Tour in Europa. Een tweede, kleinere petitie op Avaaz.org is nog wel online.

De petitie kreeg gisteren nationale aandacht bij De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Het Parool. NAP Nieuws heeft vanochtend voor het laatst gekeken naar de petitie, er waren toen tenminste 2000 handtekeningen. Op Avaaz.org hebben inmiddels 589 mensen ondertekend. Naast de petities organiseert de Top2000 VrouwenStemmen, een initiatief van de Amsterdamse Nienke Raap, het evenement International Mute R. Kelly Day in reactie op de jaarlijkse International R. Kelly Day.

De Amerikaanse R&B zanger is opnieuw in opspraak gekomen door de documentairereeks Surviving R. Kelly. Hierin beschuldigt een groot aantal vrouwen Robert Sylvester Kelly, zoals de zanger voluit heet, van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen.