Hortus Festival stopt na vijftien jaar

AMSTERDAM – Het Hortus Kamermuziekfestival houdt op te bestaan in Amsterdam. De tegenvallende bezoekersaantallen van de afgelopen editie in 2018 waren de genadeklap voor het festival. Ook de bijbehorende Stichting Hortus Kamermuziekfestival stopt.

De bezoekersaantallen van de afgelopen editie vielen volgens zakelijk leider Kees de Wolf dusdanig tegen dat het financieel niet haalbaar is om in 2019 nog een festival te organiseren. ‘We hebben er nog persoonlijke donaties in gestopt om een faillissement te voorkomen, maar een doorstart bleek echt niet mogelijk.’ Na vijftien jaar stopt het festival zowel in Amsterdam als in de rest van Nederland.

Bezoekers konden tijdens het festival in verschillende steden genieten van muziek tussen de natuur. Het idee hiervoor ontstond in de Hortus Botanicus van Amsterdam, waar het festival iedere editie terugkeerde.

Update 16:27 uur Barbara van Amelsfort, woordvoerder van Hortus Botanicus Amsterdam, laat weten dat ook zij het jammer vindt dat het festival niet terugkomt. ‘Het zorgt wel echt voor een gat in de programmering. Klassieke muziek en de botanische tuin gaan goed samen. We gaan dan ook op zoek naar een mooie vervanger die muziek en planten blijft combineren.’

Foto: Flickr – Piconco