Nooit meer klussen door nieuwe pop-up store

AMSTERDAM – Hoe lang stel jij dat ene vervelende klusje al uit? Dit hoeft nu niet meer. In de Doe-het-niet-zelf-winkel in de Huidenstraat kan je nu een klusjesman inhuren die deze taak van je overneemt. NAP Nieuws nam een kijkje.

De pop-up store is een initiatief van Centraal Beheer. De campagne was vorig jaar augustus al gestart, maar met deze winkel willen ze de klusdienst weer een boost geven. Als je in de winkel komt, kan je kiezen uit bijvoorbeeld een klusjesman of loodgieter. De klusjesman is onder meer gespecialiseerd in het in elkaar zetten van IKEA-meubels. De diensten variëren van 55 euro tot 100 euro.

Volgens Linda Nieuwenhuizen (34), Manager Business Line Diensten bij Centraal Beheer, zijn er een aantal klusjes waar bijna iedereen een hekel aan heeft. Dat zijn klusjes als lampen ophangen of het plaatsen van plinten. Met deze winkel wil de organisatie laten zien dat een ander die klusjes ook kan doen.

Het was gisterochtend nog niet druk tijdens de opening. Over de gehele ochtend zijn er twee klanten geweest. Volgens Nieuwenhuizen komt dat door het slechte weer.

Concurrentie
De klus-hulp heeft ook concurrentie. Organisaties als Werkspot, Zoofy en MijnStudent.nl bieden precies dezelfde diensten aan. In hoeverre kan de dienst van Centraal Beheer zich onderscheiden van soortgelijke aanbieders? Nieuwenhuizen: ‘Wij hebben de garantie dat mensen ons sneller vertrouwen dan andere bedrijven door onze bekende naam. Daarnaast zijn we ook sneller omdat we niet met offertes werken.’

Of de winkel zich echt onderscheidt van de rest of gewoon een slimme marketingtruc is, blijft een onbeantwoorde vraag. De pop-up store is na zaterdag weer weg. De klus-hulp blijft online wel bestaan.