Amsterdamse horeca zet in op millennials

AMSTERDAM – Horecaondernemingen doen flink hun best om de Amsterdamse millennial te lokken. Vooral de aankleding van de zaak krijgt veel aandacht, zodat het goed ‘Instagrammable’ is. Een avondje uit moet een unieke beleving zijn.

Eerder deze week bleek uit onderzoek van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) dat de Nederlandse millennial 1500 euro per jaar uitgeeft aan de horeca. Dit is meer dan drie keer zoveel als de gemiddelde babyboomer. Deze week werd op de horecabeurs in de RAI een marketingevenement georganiseerd, waarbij de laatste trends op dit gebied werden besproken. 

NAP Nieuws ging langs om te spreken met ondernemers en millennials. Ron Simpson, oprichter van The Avocado Show, vertelt over hoe hij zijn bedrijf in de markt zet en Aljan de Boer, trendwatcher, bespreekt de laatste trends in de horecamarketing.