Sluiting Spar City in centrum voorlopig van de baan

AMSTERDAM- De sluiting van de Spar City in de Nieuwe Doelenstraat gaat voorlopig niet door. Vorige week vrijdag besloot de Amsterdamse rechtbank dat de winkel binnen een week gesloten zou moeten worden, maar dit is tot 4 februari uitgesteld. Dat bevestigt een woordvoerder van de Raad van State tegenover NAP Nieuws.

Spar Holding BV gaat namelijk in hoger beroep bij de Raad van State. Dat vindt plaats op 4 februari. De Raad van State nam gisteren een ordemaatregel, die inhoudt dat de winkel in ieder geval tot die datum open mag blijven. ‘We zien geen belang om de winkel nu te sluiten,’ zegt een woordvoerder.

De buurman van de Spar, Hotel de l’Europe, is sinds de opening van de winkel ontevreden over diens aanwezigheid. Het hotel meent dat de Spar City een minisupermarkt is en dat die volgens het bestemmingsplan niet zijn toegestaan in het centrum. Volgens de Spar is het filiaal daarentegen een ’to-go-formule’ met kant-en-klare producten. 

Vorige week vrijdag gaf de rechtbank Amsterdam Hotel de l’Europe gelijk. De Spar City zou binnen een week de deuren moeten sluiten. Vrijdag, een week later, is de winkel daarentegen nog gewoon open.