Robin Ramos uitgeroepen tot Youth Pride Ambassadeur 2020

Amsterdam – Activist Robin Ramos (21) is de Youth Pride Ambassadeur 2020. Dat werd afgelopen zondagavond bekend gemaakt in het Student Hotel in Amsterdam. Ramos was één van de negen finalisten voor het jongeren-ambassadeurschap van de Amsterdam Pride.

Ramos is een queer activist en filmmaker die zich onder meer uitspreekt tegen racisme en homofobie. Ook is Ramos mede-oprichter van de activistische kledinglijn Revolt en een van de bedenkers van het online discussieplatform Info, Actie, Reactie.

Als Youth Pride Ambassadeur wil Ramos zich inzetten voor diversiteit binnen lhbt-organisaties zoals Amsterdam Pride. ‘Daar werken nu te weinig niet-witte mensen,’ zegt Ramos aan de telefoon tegen NAP Nieuws. ‘Het is belangrijk dat dat verandert, zodat meer mensen zoals ik zich vertegenwoordigd voelen in deze organisaties.’

Marco Altena (36), voorzitter van Youth Pride, zegt in een reactie dat Pride Amsterdam er wel mee bezig is om divers en inclusief te zijn. ‘Zeker binnen de jongerenafdeling worden daar gesprekken over gevoerd,’ zegt hij. ‘Maar het kan altijd beter.’ 

De Youth Pride Ambassadeur wordt sinds 2017 benoemd en is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar te betrekken bij Pride Amsterdam. Naast de Youth Pride Ambassadeur werden op zondagavond ook de deelnemers van de botenparade en de andere nieuwe Pride ambassadeurs bekend gemaakt.




https://www.instagram.com/p/B8Wy2o8l1xy