ICT-storing legt treinverkeer rond Amsterdam plat

Het treinverkeer rond Amsterdam is ernstig verstoord. Door een ICT-storing zijn reizen vanaf en naar Amsterdam Centraal en Schiphol niet mogelijk.

Op de verkeersleidingpost van ProRail ontstond deze dinsdagochtend een ICT-storing, meldt de spoorwegbeheerder. Daardoor kunnen de seinen en wissels niet bediend worden. Treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal, Schiphol en Weesp is daardoor onmogelijk, meldt de NS.

De NS adviseert reizigers om hun reis in en rond Amsterdam uit te stellen. ProRail werkt ondertussen hard aan een oplossing om de ICT-storing te verhelpen. Hoelang de situatie gaat duren, is nog onduidelijk.

Rotterdam
Het treinverkeer in De Randstad is deze dinsdag sowieso flink verstoord. Vlak voor de storing in Amsterdam ontstonden er problemen rond Rotterdam Centraal, vanwege een stroomstoring bij netbeheerder Stedin. Het treinverkeer rond Rotterdam wordt momenteel weer langzaam opgestart.

Update, 12.15 uur:
Volgens de NS is de ‘grote storing aan de seinen en wissels in Amsterdam en omgeving’ inmiddels verholpen. Momenteel wordt het treinverkeer ‘weer stap voor stap hervat’.

 

Gestrande reizigers op station Amsterdam Bijlmer ArenA.