Winterweer inspireert feestvierders

Op verschillende plekken in Amsterdam werden zondag feestjes georganiseerd. Ook in de rest van Nederland overtraden sommige mensen de coronaregels door met te veel bij elkaar te komen. Nergens is het echt uit de hand gelopen.

Bij de Bosbaan kwamen mensen bijeen om een klein feestje te vieren. De ongeveer tweehonderd mensen dansten – ondanks de coronamaatregel die mensen verbiedt om met meer dan twee samen te komen — op versterkte muziek. De politie heeft de mensen weggestuurd. Er zijn geen boetes uitgedeeld.

Eerder op de middag inspireerde het winterweer Amsterdammers een feest te organiseren op de Prinsengracht. De politie verzocht de feestvierders met een megafoon uiteen te gaan. De feestvierders gaven gehoor aan het verzoek. Volgens de politie zijn er verder geen bekeuringen uitgedeeld.

Prinsengracht, zondag. Foto: Marthe Mendes.

Op meerdere plekken in het land werden in de nacht van zaterdag op zondag feesten beëindigd door de politie, meldt NRC. In Ritthem in Zeeland organiseerde twee mensen een huisfeest. In Nijmegen en Zandvoort werd er in de buitenlucht gefeest.

Ook werden er illegale carnavalsfeesten gevierd. RTL Nieuws laat weten dat de politie in het Overijsselse Geesteren, Tilburg, Heerlen en Maastricht optochten opgedoekt heeft. Nergens is het echt uit de hand gelopen.