Gitarist Jac Bico en The Analogues werken aan nieuwe muziek tijdens lockdown

Artiesten vertellen over ‘hun coronajaar’. Deel vier in een vijfdelige serie: Normaal staat Jac Bico (64) op het podium als onderdeel van The Analogues, een tributeband die het latere werk van The Beatles live ten gehore brengt op de oorspronkelijke instrumenten. Ze hadden nog 35 shows van hun tour gepland staan in binnen- en buitenland, toen eind maart 2020 optreden onmogelijk werd. Nu zit Jac dus thuis, al bijna een jaar. En wat doet een beroepsmusicus als hij niet kan optreden?

“We zijn in 2020 begonnen met het schrijven van eigen muziek”, vertelt hij. En dat is nieuw voor The Analogues, want tot nu toe brachten ze alleen covers van Beatles-nummers uit. “We dachten eerst: Eigen album? We zien wel! Maar nu komt het steeds dichterbij en zijn we goed op weg om er iets van te maken.” Bico is erg benieuwd naar hoe de Analogues-fans zullen reageren. “Die kennen ons natuurlijk alleen van The Beatles. Misschien vinden ze dit wel helemaal niks.”

Kijk hier naar het hele interview met Jac Bico, over hoe hij als professioneel artiest de lockdown door komt: