Deze 6 kandidaten strijden voor de titel nachtburgemeester

De huidige nachtburgemeester Mirik Milan houdt het na zes jaar voor gezien. De hoogste tijd dus om een nieuwe te kiezen. Wij gingen langs bij de zes kandidaten.

De nachtburgemeester is meer dan alleen een ceremoniële functie. Hij of zij fungeert als een tussenpersoon van het uitgaansleven en de Amsterdamse politiek. De huidige burgemeester kreeg het bijvoorbeeld voor elkaar dat er een 24-uurs vergunning kwam.

Kevin Heller (40)

 

Shamiro van der Geld (32)


Jinan Vyent (31)


Arne Visser (46)


Kelvin Etwi Gemin (30)


Parissima Rauf (34)

Zaterdag 24 februari wordt de nachtburgemeester gekozen tijdens de Nacht voor de Nacht, een jaarlijks evenement ter promotie van de Amsterdamse nachtcultuur. Mensen kunnen tot die tijd online een stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. De winnaar van de publieksstemmen hebben een streepje voor tijdens de verkiezingsnacht. Tijdens dit evenement beslist een jury en het aanwezige publiek uiteindelijk wie de winnaar is.

Je kan hier je stem uitbrengen.

2018. Het jaar van de Noord/Zuidlijn. Maar, dat is niet het enige dat zich onder de Amsterdamse oppervlakte afspeelt. In de rubriek ‘Ondergronds’ graaft NAP Nieuws naar mensen en gebeurtenissen die onze stad vormen, zonder dat ze op het eerste gezicht te zien zijn.