Breakend naar de Spelen in Parijs

De Spelen van Tokyo hebben nog niet eens plaatsgevonden maar sommige atleten zijn al met de Spelen van 2024 in Parijs bezig. Zo ook Finn (25) uit Amsterdam. Hij is een breaker, dat is hoe dansers binnen de breakdance gemeenschap zichzelf noemen. De dansvorm is na veel lobbywerk van de World DanceSport Federation, ofwel WDSF, aan het programma voor de Spelen van 2024 toegevoegd.

Deze nieuwe sport zal naast het 3v3 basketbal en sportklimmen te bewonderen zijn op het Place de la Concorde, midden in het centrum van Parijs. En laat Nederland nou net een aantal erg goede breakers hebben die daar graag heen willen. Zo gaf de Nederlandse breakdance-legende Menno van Gorp al aan deel te willen nemen. NAP Nieuws sprak met Amsterdammer Finn die, ondanks enkele twijfels over het sportgehalte van de dansvorm, ook hoopt op kwalificatie.