OM in beroep tegen vrijlating Lil’ Kleine

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijlating van Lil’ Kleine, meldt het OM op Twitter. Woensdagmiddag oordeelde de rechter-comissaris dat de rapper in vrijheid nader onderzoek mocht afwachten. Het OM verdenkt Lil’ Kleine van poging tot zware mishandeling en/of zware mishandeling van zijn vriendin, Jaemie Vaes.

Zondagavond werd Lil’ Kleine, de artiestennaam van Jorik Scholten, aangehouden door de politie Amsterdam nadat er beelden circuleerden op sociale media waarop de rapper zijn vriendin aan de haren uit een auto lijkt te trekken. Ook lijkt hij haar hoofd tussen de autodeur te klemmen.

Vorig week vrijdag veroordeelde de rechtbank Amsterdam de rapper tot 120 uur taakstraf voor mishandeling. Lil’ Kleine mishandelde samen met twee andere in 2019 een 28-jarige op het openingsfeest van club Oliva, op het Rembrandtplein in Amsterdam. Eerder liet de advocaat van de rapper, Nienke Hoogervorst, tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.