Na jaren strijd nu toch extra studentenwoningen bij Schiphol: ‘Het is mosterd na de maaltijd’

Demissionair minister Hugo de Jonge gaf 16 januari toestemming voor de bouw van 438 nieuwe studentenwoningen. De woningen komen in de Amstelveense wijk Kronenburg, naast Uilenstede, waar nu al studentenflats staan. De bouw van nieuwe studentenflats mocht eerst niet, vanwege geluidsoverlast van Schiphol.

De gemeente was van oorsprong van plan om 4000 nieuwe studentenwoningen te bouwen, maar de Raad van State oordeelde twee jaar geleden dat dat niet mocht zonder toestemming van het ministerie. Nu is er dus toestemming voor een kleiner aantal woningen. En er moet een onderzoek naar geluidsoverlast komen, om te kijken of er uiteindelijk meer woningen bij mogen. Het braakliggende terrein waarop gebouwd moet worden, wordt momenteel door studenten gekraakt.