Meerdere plekken in Amsterdam opnieuw getroffen door stroomstoring

In Amsterdam heeft er dinsdagavond rond 21:40 opnieuw een stroomstoring plaatsgevonden. Vooral Amsterdam-West lijkt last te hebben gehad van de storing, maar inmiddels is bekend dat andere stadsdelen ook te maken hebben gehad met de stroomuitval.

‘Ik liep over straat en zag opeens alle lichten een voor een uitgaan,’ zegt Wouter Groen (27). Hij was net onderweg van een vriend naar huis. ‘Even was er paniek, allemaal mensen kwamen naar buiten en vroegen aan elkaar wat er was gebeurd. Het was ook wel weer gemoedelijk,’ zegt hij. Vanaf zijn balkon in Oud-West ziet hij hoe groot de schade is. ‘Als ik richting het westen kijk is het helemaal donker. Pas na de ring zie ik weer lichten van de flatgebouwen. Het is wel een mooi gezicht, al die flikkerende zaklampjes bij de mensen thuis.’

Een woordvoerder van netbeheerder Liander liet weten dat de storing ongeveer 10 minuten heeft geduurd en dat er 57.000 klanten last van hebben gehad. De storing is inmiddels weer opgelost.

Theater Bellevue, waar op het moment van de stroomstoring een voorstelling bezig was, werd ook negatief verrast door de dovende lichten. Stoplichten deden het pas weer toen de storing verholpen was. Het is al de tweede keer in twee dagen dat Amsterdam te kampen heeft met een stroomstoring. Bij de vorige storing werden er zo’n 68.000 huishoudens en bedrijven getroffen, ditmaal duurde het anderhalf uur voordat er weer elektriciteit was. De locatie Spuistraat van het stadsziekenhuis OLVG moest hierdoor tientallen afspraken schrappen.

Op X stromen de eerste filmpjes van het donkere Amsterdam inmiddels binnen.