Gaat ‘vliegschuld’ vluchten op Schiphol verminderen?

AMSTERDAM – Ondanks dat er met de term ‘vliegschaamte’ meer aandacht kwam voor de negatieve gevolgen van vliegen, is het aantal passagiers op Schiphol afgelopen jaar toegenomen. Volgens bijzonder hoogleraar psychologie Frans Schalkwijk is het aanwakkeren van schuldgevoel effectiever.  Schaamte zorgt er volgens Schalkwijk niet voor dat we minder gaan vliegen. ‘Als je tegen mensen […]

Amsterdam neemt schulden jongeren over

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam koopt vanaf februari problematische schulden van Amsterdamse jongeren af. Dat blijkt uit een persbericht van de gemeente.

Teruglezen: liveblog storm Amsterdam

Amsterdam maakt de schade op van de storm. Vier uur lang raasde de westerstorm over de stad met windstoten tot wel 140 km per uur. We sluiten het liveblog voor nu, lees hieronder de gebeurtenissen van vanochtend terug. In de loop van de middag brengt NAP Nieuws een uitgebreider stormverslag.

Bestemming Den Haag: Dilan Yesilgöz-Zegerius

Verschillende Amsterdamse gemeenteraadsleden staan op de kieslijst van hun partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Wat hopen zij te bereiken? Waarom willen ze naar Den Haag? NAP Nieuws zoekt ze op. In aflevering 3 van Bestemming Den Haag: Dilan Yesilgöz-Zegerius (39), nummer 19 op de kieslijst van de VVD.

KIJK: Eén op tien mantelzorgers Amsterdam zwaar overbelast

Nederland verandert in een participatiemaatschappij, zei de Koning in de troonrede van 2013. Dat betekent dat mensen uit de directe omgeving van een ziek persoon verantwoordelijk zijn voor de zorg. De gevolgen daarvan zijn nu zichtbaar: zo’n tien procent van de Amsterdamse mantelzorgers is zwaar overbelast.

GVB: minder gemeente, meer bedrijf

Bijna nergens in Europa is het openbaar vervoer duurder dan in Amsterdam. Alleen in Londen, Dublin en Keulen geven mensen gemiddeld meer geld uit aan het OV. Dat blijkt uit de Relocation Price Index, een vergelijking van de kosten van levensonderhoud in 75 wereldsteden. Wie geen OV-chipkaart heeft, betaalt voor een uurkaart in de Amsterdamse […]