2 thoughts on “Iraanse radiozender Zamaneh gekort op subsidie

  1. Wat een onzin. Je verwijdert een artikel niet vanwege een klacht van een ander. Wel omdat je zelf een fout hebt gemaakt. Of een leugen publiceerde. Maar dat kun je herstellen lijkt me.

  2. Dag Remco,

    Daar zit iets in. Er was geen wederhoor gepleegd in dit artikel. Daar waren wel pogingen toe gedaan, maar de persoon was onbereikbaar. Je kunt dan discussiëren over of je het artikel moet plaatsen of niet. De student die dit artikel schreef en de studenten in zijn redactie hebben besloten het wel te publiceren. Achteraf heeft degene over wie uitspraken werden gedaan door een geïnterviewde in het stuk contact opgenomen met de hoofdredactie (bestaande uit twee docenten). Die hebben de zaak nog eens goed bekeken en besloten dat het journalistiek inderdaad op het randje is. Dus hebben zij het stuk verwijderd. Niet verwijderen zou grote juridische en dus financiële consequenties kunnen hebben. Je moet 100% zeker zijn van je zaak om zo’n traject in te gaan. Dit was een twijfelgeval.

Comments are closed.