D66 wil elektrische scooters in havengebied Westpoort

AMSTERDAM – 16 jan. D66 pleit voor het gebruik van elektrische scooters in het Amsterdamse haven- en industriegebied Westpoort. Dat zei D66-raadslid Petra Hoogerwerf gisteren tijdens de vergadering van de commissie van Financiën, Economische Zaken, Zee- en Luchthaven. Wethouder Freek Ossel (PvdA) moedigt het initiatief aan.

Hoogerwerf juicht toe dat men de fiets gebruikt, maar benadrukt dat het ‘wel efficiënt moet blijven’. Havengebied Westpoort beslaat een gebied van ruim vijfendertig vierkante kilometer en is daarmee in veel gevallen te groot om per fiets te bereizen.

Hoogerwerf stelde voor om met elektrische scooters te gaan werken, die volgens haar zeer milieuvriendelijk zijn. Haken en ogen ziet ze nog wel: de scooters zijn moeilijk te verkrijgen en er zijn nog weinig punten in de stad waar de scooter kan worden opgeladen. ‘Maar’, vindt zij, ‘nu GroenLinks alle auto’s de stad uit pest, moeten we toch iets anders bedenken.’

Wethouder Freek Ossel vindt dat een milieuvriendelijke vervoerswijze moet worden aangemoedigd en staat niet afwijzend tegenover elektrische scooters. ‘Maar fietsen is beter voor de vetverbranding, heb ik begrepen.’

Hoogerwerf deed haar voorstel in het kader van de actuele Havenvisie van de gemeente Amsterdam.