Amsterdam in trek bij Braziliaanse toeristen

foto flickr by Amsterdam, 15 feb – Het aantal Braziliaanse toeristen in Amsterdam heeft in de eerste tien maanden van 2010 een groei doorgemaakt van ruim 48% ten opzichte van 2009. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In de eerste tien maanden van 2010 bezochten 59.400 Brazilianen Amsterdam, op een totaal van ruim 4,5 miljoen toeristen. Dit zegt de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam op basis van cijfers van het CBS. Ook het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) bevestigt de groei. “Er is een duidelijke trend te zien.”

Alsnog is het aantal Braziliaanse toeristen (1,3%) in Amsterdam klein in vergelijking met het aantal toeristen uit Groot-Brittannië (16%) en Duitsland (7,3%). Het ATCB laat weten dat Brazilië bij de zogeheten BRIC landen hoort (Brazilië, Rusland, India en China), die ‘interessant’ zijn omdat dit landen zijn met groeiende economieën.

Er zijn geen specifieke wensen van de Brazilianen bekend, volgens het ATCB . “Chinezen willen bijvoorbeeld allemaal de diamantbusiness bekijken. Zoiets is niet bekend over de Brazilianen.” Het Anne Frank huis is de groei ook opgevallen: “Brazilië staat nu in onze top 10 van nationaliteiten. Maar dan nog wel op de tiende plaats.”